Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 травня 2010

«Університет Журналістської Майстерності» оголошує про початок конкурсного відбору на третій модуль

Facebook Twitter LiveJournal

 

УАВПП за підтримки Системи Компаній Кока-Кола в Україні оголошує про початок прийому заявок на участь в третьому модулі «Університету Журналістської Майстерності».

 

Тема модулю: Головні навички професійного журналіста у епоху Інтернет-журналістики та мультимедійних видавничих компаній. Сучасні ЗМІ на службі у українського суспільства.

 

Формат: активна робота групи з Гостями та Експертами.

Ведучий забезпечує цілісність навчання за темою, допомагає запрошеним гостям у роботі з аудиторією (за потреби), самостійно веде частину занять.

 

Головні блоки навчального модулю:

- журналістика в епоху бурхливого розвитку Інтернет та мобільних пристроїв. Мультимедійна редакція та мультимедійний журналіст. Ключові вимоги сьогодення до професійного журналіста

- Соціальні мережі: «модні фішки» та дійсно корисні інновації в Інтернет. Як сфокусуватися на головному?

- аудиторія Інтернет-ресурсів: для кого ми пишемо?

- безмежні можливості сучасного програмного забезпечення. Як підвищити власну ефективність, просто змінивши звички?

- юридична сторона питання: Інтернет-ЗМІ та відповідальність журналіста

Гості та спікери:

- Юрій Свірко (ведучий блогу на «Українській Правді», досвідчений координатор кореспондентської мережі та редактор) – про те, як соціальні мережі, блоги та інтернет-видання поступово змінюють інформаційний світ – як «нові медіа» і як джерела інформації

- Євген Шнурко (ВД «Софтпрес», директор з маркетингу та реклами) – про сучасні вимоги видавців до журналістів, головні тенденції в епоху бурхливого розвитку інтернет-ЗМІ, як мають працювати журналісти, щоб бути затребуваними

- Анна Добривечір (TNS Україна) – про тенденції у споживанні інформації через різні канали, про те, як змінюється попит на інформацію в Інтернет, пресі та на ТБ

 - Олександр Дяченко (юрист УАВПП) – додаткові вимоги до журналіста в епоху «нових медіа»: відповідальність за якість інформації, перевірка інформації, саморегулювання замість реєстрації ЗМІ, юридична база діяльності ЗМІ в Інтернеті.

 

Ведучий: Олексій Погорелов

 

Дати проведення третього модулю – 24-25 червня 2010, м. Київ

 

Програму третього модулю Ви можете завантажити тут

 

Мета проекту – надати молодим особам, які починають кар’єру в журналістиці або бажають покращити та систематизувати знання та досвід, вже набуті у цій професії, доступ до сучасних знань, познайомити їх з професіоналами медіа ринку та навчити сучасним принципам побудови якісних мас-медіа.

Проект спрямований на талановитих молодих журналістів, які переважно працюють та мешкають поза межами столиці.

 

ПРАВИЛА ВІДБОРУ В УЧБОВІ ГРУПИ

·   Вік слухачів: 21- 28 років

·   Квоти за географічним принципом: 20% - Київ, 80% - регіони України.

·   Вища або незавершена вища освіта.

·   Загальна кількість слухачів у групі – 20 чоловік

·   Можлива участь лише одного представника від одного видання

·   Навчання в «Університеті Журналістської Майстерності» є безкоштовним

·   Організатор бере на себе усі витрати з організації навчального модулю, харчування та проживання учасників з регіонів, а також компенсує учасникам вартість проїзду до Києва та назад.

 

Групу слухачів буде відібрано шляхом конкурсу поданих документів. Перелік документів на конкурс:

 

Резюме кандидата. Необхідно зазначити Ваш вік, освіту, досвід і місце роботи, контактні телефони та адресу. Чим точніше Ви опишете себе, тим більше шансів пройти конкурсний відбір.

Лист-обгрунтування. Опишіть, будь ласка, навіщо Вам навчання саме за цією тематикою, які Ваші плани особистого розвитку у професії. Поясніть свій інтерес та мотивацію до навчання в «Університеті» в цілому, опишіть свої особисті риси, розкрийте кар'єрні і життєві плани. Чим переконливіші будуть аргументи на користь навчання, тим більше у Вас шансів перемогти.

Опубліковані роботи (копії 3-5 опублікованих робіт). Радимо надіслати Ваші кращі публікації. Надіслані матеріали оцінюються за такими критеріями: креативність теми, стиль викладення матеріалу, відповідність статті концепції видання та інтересам читачів, актуальність інформації, глибина розкриття теми, кількість використаної додаткової інформації, використання інфографіки.

Надіслані матеріали учасникам не повертаються.

 

Завершальним етапом відбору є рішення Ради Опікунів (в окремих випадках можлива телефонна співбесіда кандидата з представником Ради Опікунів).

 

До складу Ради Опікунів входять:

Олексій Погорелов (генеральний директор УАВПП)

Валерій Іванов (президент Академії Української Преси, професор)

Олеся Жулинська (директор зі зв’язків з громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна»).

 

Запрошуємо журналістів надсилати заявки на e-mail: organizator@uapp.org

або поштою на адресу УАВПП: 04071, м. Київ вул.Межигірська, 22, кв.20

Контактна особа з питань участі – Оксана Мусієнко, менеджер із сервісу.

Тел. для довідок: 8 (044) 425-57-87

 

Дедлайн прийому заявок від кандидатів –15 червня 2010

Результати конкурсного відбору та список переможців буде оголошено на сайті УАВПП (www.uapp.org) 21 червня 2010

Переможцям буде повідомлено про організаційні деталі по телефону та електронною поштою.

 

Нагадаємо, що перший модуль «Університету Журналістської Майстерності» відбувся 16-17 жовтня 2008 був присвячений Сучасній журналістиці, роботі з інформацією та створенню новин. Програму першого модулю можна продивитись тут, а перелік учасників - тут

 

Навчання за програмою другого модулю Університету Журналістської Майстерності який був присвячений темі «Практичні навички написання цікавих для читача матеріалів. Фокус – екологія, зміни клімату, «зелені ініціативи» та корпоративна соціальна відповідальність»  19-20 листопада 2009 пройшли 19 молодих талановитих журналістів з 15 регіонів України та відзначили його практичну цінність в 8,9 балів з 10 можливих

 

Довідкова інформація:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) - www.uapp.org - добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

 

Coca-Cola – найвідоміший у світі газований безалкогольний напій. На сьогодні у світі під торговою маркою компанії Coca-Cola випускається більше 300 видів напоїв. В Україні вперше цей напій скуштували 1982 року, а виробляти його на українському ринку почали 1992-го. Саме відтоді  «Система Компанії Кока-кола в Україні» - лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв. Більш детальна інформація на веб-сторінці www.coca-cola.ua

 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар