Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


30 жовтня 2009

20 журналістів з 15 регіонів України будуть навчатись в Університеті Журналістської Майстерності. Конкурс склав 1,75 бажаючих на 1 місце

Facebook Twitter LiveJournal

 

Важливо! Проведення модулю перенесено на 19-20 листопада (орієнтовно) в зв’язку з епідемією грипу в Україні.

 

30 жовтня 2009 було завершено прийом заявок від журналістів на участь в другому модулі проекту «Університет Журналістської Майстерності» - ініціативи Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП), що здійснюється за підтримки Системи Компаній Кока-Кола в Україні.

 

За результатами конкурсного відбору визначено 20 переможців з 15 регіонів України – 3 учасники вибороли місця за результатами конкурсу «домашніх завдань» минулорічного модулю, а ще 17 відібрані за результатами оцінок Ради Опікунів Університету. Загалом було подано 35 заявок від бажаючих навчатись на 2 модулі, отже конкурс склав 1,75 заявок на 1 місце.

 

Тема другого модулю – «Практичні навички написання цікавих для читача матеріалів. Фокус – екологія, зміни клімату, «зелені ініціативи» та корпоративна соціальна відповідальність». Отже, високий конкурс навчатися за цією темою є гарним доказом високої зацікавленості журналістів висвітлювати обидві суспільно важливі тематики якісніше та професійніше.

 

За рішенням Ради Опікунів Університету Журналістської Майстерності переможцями конкурсного 2 модулю відбору стали:  

 

Учасник

Місто

Видання

Деталі

1

Бекларян Анжеліка

м. Київ

Журнал «Энергосбережение»

Переможець конкурсу домашніх завдань по результатам 1-го модуля

2

Талаш Тетяна

м. Дніпропетровськ

Сайт http://new-most.info/

Щотижнева рубрика «Люди недели»

Переможець конкурсу домашніх завдань по результатам 1-го модуля

3

Хачатурова Анжела

м. Черкаси

Газета «Рынок-Черкассы»

Переможець конкурсу домашніх завдань по результатам 1-го модуля

4

Бистрицька Катерина

м. Житомир

 

Газета "Купець Полісся"

 

5

Вівчарик Назарій

м. Черкаси

Громадсько-політичний тижневик "Прес-Центр"

 

6

Гарькава Тетяна

м. Запоріжжя

Газета „Суббота плюс”

 

7

Денисюк Оксана

м. Чернівці

Інформаційна агенція А.С.С. та ТРК „Станція”, Чернівці„ та „Газета по-українськи

 

8

Діденко Анна

Луганська обл., Старобільський р-н, с. Байдівка

Старобільська газета «ТЕЛЕгазета»

 

9

Жила Ольга

м. Київ

Інтернет-видання NOVYNAR.COM.UA

 

10

Іванченко Ігор

м. Запоріжжя

Тижневик „Остров Свободи”

 

11

Кугук Надія

м. Львів

Газета «TVЕксперт»,

Журнал «ПримаТур»

 

12

Купчинська Ольга

м. Луцьк

Газета «Відомості.UA»

 

13

Марків Галина

м. Чернівці

Газета «Молодий буковинець»

 

14

Ніколенко Оксана

м. Краматорськ

Газета "Новости"

 

15

Санфірова Оксана

м. Запоріжжя

Газета “Наше время плюс”

 

16

Сейдханова Ірина

м. Маріуполь

Інформаційне агентство Надо.ua

 

17

Солодуха Ольга

м. Львів

ІА Львівський портал та Журнал «Листи до приятелів»

 

18

Чижова Ольга

м. Чернігів

Газета «Чернігівські відомості»

 

19

Шашенок Денис

м. Хмельницький

Газета „Діловий тижневик „ВСІМ”

 

20

Яцук Ганна

м. Рівне

Газета «ОГО»

Телеканал «Рівне1»

 

 

Переможці конкурсу навчатимуться в Києві 5-6 листопада 2009 року. Головним акцентом та «фішкою» другого модуля стане набуття практичних навичок – другий модуль Університету не буде простим тренінгом, де більшу частину часу займає отримання інформації від лектора. На цей раз учасники будуть, здебільшого, працювати самостійно, використовуючи отриманий матеріал. І ця робота буде максимально наближеною до того, що вони роблять у реальному житті, відвідуючи прес-конференції та працюючи з інформацією.

 

З програмою другого модулю можна ознайомитись тут – http://www.uapp.org/uk/news_uapp/8065.html

 

Вестиме практичні заняття і, отже, виконуватиме роль коуча, Олексій Погорелов - генеральний директор УАВПП. Гостями та авторитетними експертами другого модуля будуть Юлія Щербініна, керівник сектору громадсько-приватних партнерств Представництва ООН в Україні та декілька Дуже Шановних Осіб, чиї прізвища поки що не розголошуються.

 

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «Надзвичайно надихає, що більшість поданих заявок – від журналістів, які вже й сьогодні висвітлюють питання екології та корпоративної соціальної відповідальності. А деякі – від небайдужих та активних журналістів, які щиро вболівають за покращення екології в Україні. Навчання на другому модулі Університету Журналістської Майстерності, без сумніву, не тільки надихне їх на нові звершення, а й надасть потужний інструментарій для підвищення якості публікацій».

 

Нагадаємо, що перший модуль «Університету Журналістської Майстерності» відбувся 16-17 жовтня 2008 був присвячений сучасній журналістиці, роботі з інформацією та створенню новин. Програму першого модулю можна продивитись тут, а перелік учасників - тут

 

Інформаційна довідка:

 

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) - www.uapp.org - добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

 

Coca-Cola – найвідоміший у світі газований безалкогольний напій. На сьогодні у світі під торговою маркою компанії Coca-Cola випускається більше 300 видів напоїв. В Україні вперше цей напій скуштували 1982 року, а виробляти його на українському ринку почали 1992-го. Саме відтоді Система компанії Кока-Кола в Україні - лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв. Більш детальна інформація на веб-сторінці www.coca-cola.ua

Інформація: УАВПП

 

 




Коментарі

Додати коментар