Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 травня 2010

Названо переможців конкурсу професійної журналістики «Честь Професії»

Facebook Twitter LiveJournal

Оргкомітет Конкурсу професійної журналістики «Честь Професії» - Асоціація Видавців (УАВПП) та Незалежна Асоціація Телерадіомовників (НАМ) - оголошують переможців конкурсу професійної журналістики «Честь Професії», які були визначені експертним журі та нагороджені на урочистій церемонії 22 травня 2010 року в Міжнародному Інституті Менеджменту.

З 163 робіт, поданих на конкурс «Честь професії» в цьому році, фахове журі з 17 Професіоналів з Великої літери визначило переможців у кожній із 5 номінацій конкурсу з точки зору найпрофесійнішої роботи журналіста.

 

Поздоровляємо переможців конкурсу «Честь Професії»! 

Назва номінації

Переможець

Матеріал

«Кращий матеріал із громадською позицією»

Губицька Олександра

По обидва боки пільг

«Краще подання резонансного матеріалу»

Сивоконь (Савицька) Тетяна  

«Чорні» фармацевти

«Краще журналістське розслідування»

Павлик-Вачкова Надія

Шахраї під прокурорським прикриттям 

«Краще подання складної теми»

Павлик-Вачкова Надія Романівна

Почему всех так волнуют соцстандарты?

«Надія журналістики»

Василевський Олег

Далека близька Європа

Переможці отримали нагородні статуетки та Дипломи переможців конкурсу «Честь Професії», а також цінні подарунки від партнерів Конкурсу – ліцензійне програмне забезпечення від компаній «Майкрософт» та Adobe Systems Україна.

 

Нагадаємо, що робота Журі з оцінки робіт Конкурсу тривала з 1 квітня до 20 травня 2010 року. 21 травня були сформовані шорт-листи з 5 потенційних переможців у кожній номінації. Переможця було визначено за найбільшою приведеною кількістю балів (тобто за найбільшим значенням суми оцінок усіх членів Журі, поділеної на кількість членів Журі, які поставили оцінки роботі). Саме така технологія забезпечила справедливість визначення переможця, бо вона не залежить від того, скільки членів Журі оцінило ту чи іншу роботу.

 

В кожній з 5 номінацій Конкурсу також були визначені та нагороджені кращі п’ятірки робіт.

 

Назва номінації

Краща п’ятірка авторів

Авторські матеріали

«Кращий матеріал із громадською позицією»

Губицька Олександра

По обидва боки пільг

Павлик-Вачкова Надія 

В Україні закривають сільські школи

Кузюта Анна

Подвійні стандарти міської ради…

Попкова Кристина Игоревна, Амарандо Галина Сергеевна

Хозяин двора

Скосар Ірина

Правосуддям по історії Києва

«Краще подання резонансного матеріалу»

Сивоконь (Савицька) Тетяна

 

«Чорні» фармацевти

 

Розинська Наталія

Ветерани УПА. Час визнавати?

Попкова Кристина Игоревна, Амарандо Галина Сергеевна

Почему они нас любят?

 

Влад Якушев

Аферисти «від Бога»

Губицька Олександра

«На хвості» у ДАІ

«Краще журналістське розслідування»

Павлик-Вачкова Надія

Шахраї під прокурорським прикриттям 

Сафаров Азад Амрах огли

Тиск на бізнес  

Перетяка Олег

Маленькая сказка о большой коррупции

Перетяка Олег

Ворон ворону глаз не выклюе

Пахолко Оксана

Продам нирку. Дорого! 

«Краще подання складної теми»

Павлик-Вачкова Надія

Почему всех так волнуют соцстандарты?

Янковський Олександр

телевізійне ток-шоу з циклу «Можливо все» - «Європейське село»

 

Патиківський Юрій

Кредити повертає тільки боягуз  

Розинська Наталія

Хоспіс. Смерть як нагорода 

Патиківський Юрій

Плавки для олігархів

«Надія журналістики»

Василевський Олег

Далека близька Європа

Крикунова Валерия

Башмаки на проводах

Крикунова Валерия

Конфетка-сигаретка 

Левенець Василь

«Я вас за непокору зітру на порох…»

 

Желнова Наталя

Кто и почему "довел до ручки" 27-й автопарк?

Компанія Amway, Партнер Конкурсу «Честь Професії», додатково відзначила спеціальними нагородами ще два матеріали. Це публікація «Що таке щастя?» Тупальської Оксани, подана до номінації «Надія журналістики». «Amway – це компанія з розвиненою корпоративною культурою. Вже 50 років ми послідовно реалізовуємо певні цінності – сім'я, надія, свобода та винагорода. Нам було приємно дізнатися, що наше визначення щастя, багато в чому збігається з тим визначенням, яке дають йому українці в цьому блискучому телевізійному сюжеті, – зазначає Олена Якимчук, менеджер з зовнішньо корпоративних зв’язків компанії «Емвей Україна». –  Сподіваємося, що українці за рівнем задоволеності життям з кожним роком підніматимуться в європейському рейтингу все вище і вище. Принаймні, в рамках своєї відповідальності ми обіцяємо зробити для цього максимум!».

Друга публікація, що отримала спеціальний приз від компанії Amway, має назву «Конфетка-сигаретка» Крикунової Валерії. «Ця стаття сприяє реалізації одного з головних завдань, які  Amway ставить перед собою у всьому світі, – пропагувати здоровий спосіб життя, – коментує Олена Якимчук, менеджер з зовнішньо корпоративних зв’язків компанії «Емвей Україна». – Ми вітаємо створення переконливих, компактних і компетентних матеріалів, які зачіпають соціально значимі проблеми. Стаття Валерії присвячена дослідженню причин, які перетворюють українських підлітків на завзятих курців. У матеріалі об'ємом 8,5 тис. знаків  цитувалася думка 8 експертів. На проблему куріння журналіст запропонував поглянути з 8 точок зору. Ця стаття, дійсно, може бути зразком компетентного і всебічного викладу складного матеріалу!».

 «Ми дуже вдячні всім, хто підтримав нас у цьому важливому проекті – всім компаніям, які надали нам різну допомогу та – головне – підтримали нашу ідею та допомогли їй реалізуватися! Внесок кожної з 8 компаній-партнерів, був вирішальним – ми не змогли б обійтись без жодного партнера! Не менша подяка і нашим інформаційним партнерам! Без вас,колеги,ми б не змогли донести інформацію про Конкурс до такої широкої аудиторії!

Наступного року ми проведемо конкурс «Честь Професії» трошки раніше – щоб, з одного боку, зібрати роботи, які вийшли в світ на протязі 2010 року, але з іншого боку,щоб нагородити авторів найбільш професійних робіт ще до травневих свят. Ми вже маємо чудову базу та досвід – отже, не будемо витрачати час на розробку базових положень, як було в цьому році», - зазначив Олексій Погорелов, Генеральний директор УАВПП.

Як організатори конкурсу «Часть професії» ми в першу чергу раді підтримці та оцінці наших старань журналістською спільнотою. Саме для журналістів ми працювали і їх визнання означає, що професійна премія потрібна журналістам та має жити далі. Якість журналістських матеріалів багато в чому визначає успішність медіа. Як асоціація і некомерційна організація , що працює над розвитком медіа галузі, ми вважаємо виключно важливим встановлення  єдиного стандарту якісної журналістики, популяризації його та плекання його ідеалів.

Ми впевненні що наступного року відгукнеться ще більше журналістів та буде надіслано більше конкурсних робіт, і 22 квітня 2011 року в урочистій атмосфері буде названо та відзначено нових переможців конкурсу «Честь професії», - зазначила Катерина М'ясникова, виконавчий директор, НАМ

 

Підтримку Конкурсу професійної журналістики «Честь професії» надали 8 компаній: проект «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз Нетворк, «Adobe Systems Україна», «Майкрософт Україна», система компаній «Кока-Кола» в Україні», «Емвей Україна», бізнес-школа МІМ-Київ, та Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. А компанія «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» підтримала проведення Конференції, яка передувала церемонії нагородження переможців і тривала цілий день 22 травня.

 

Надану допомогу було спрямовано на наповнення Призового Фонду конкурсу та на організацію Конференції з професійної журналістики, яка передувала урочистій Церемоній Нагородження Переможців. Програму Конференції ви можете продивитися тут та завантажити презентації нижче:

 

·         Наталія Бойко, Медіа Інвест Груп, директор зі стратегічного маркетингу - «Реклама у ЗМІ. Чому все іде так, як іде?»

·         Ганна Добривечір, TNS Україна, заступник Генерального директора - «Аудиторії ЗМІ. Що з ними відбувається і чому?»

·         Леонід Цодіков, Multimedia Management Solutions, керуючий директор - «Змінись або помри! Без чого у медіа немає майбутнього?»

·         Євген Шнурко, ВД «Софтпрес», директор з маркетингу та реклами - «Інтернет наступає? Чи перемагає?»

 

Фоторепортаж:

 

Привітальне слово від організаторів конкурсу – Олексія Погорелова (УАВПП) та Катерини Мясникової (НАМ)

 

 Привітальне слово від Андрія Куликова, ведучого програми «Свобода Слова на ICTV»

Виступ Майкла Вілларда на Конференції з Професійної Журналістики

Виступ Наталії Бойко (Media Invest Group) на Конференції з Професійної Журналістики

Виступ Леоніда Цодікова (Multimedia Management Solutions) на Конференції з Професійної Журналістики

Виступ Євгена Шнурко (ВД «Софтпрес») на Конференції з Професійної Журналістики

Ірина Войнаровська (генеральний директор «Комсомольської правди в «Україні») дає інтерв’ю медіа-компанії ІнформАльянс

Нагородження призами переможців Яриною Ключковською (директор з корпоративних комунікацій компанії Microsoft в Україні)

Сивоконь (Савицька) Тетяна  - переможниця в номінації «Краще подання резонансного матеріалу»

Олени Якимчук, менеджер з зовнішньо корпоративних зв’язків компанії "Емвей Україна" нагороджує спеціальними призами Тупальську Оксану за роботу «Що таке щастя?»

Переможниця конкурсу «Честь професії» у номінаціях «Краще журналістське розслідування» та «Краще подання складної теми» - Павлик-Вачкова Надія

Нагородна статуетка

«Молоді зірки», Номінанти «Надії журналістики»

 

Інформація про конкурс «Честь професії»
Конкурс професійної журналістської майстерності «Честь Професії» -
www.konkurssmi.org -заснований у 2009 році  двома галузевими об’єднаннями Українською Асоціацією Видавців Періодичної Преси (УАВПП) та Незалежною Асоціацією телерадіоМовників (НАМ). Мета конкурсу – виявити та заохотити визнанням журналістські матеріали високої професійної якості.

Конкурс проводиться у п’
яти номінаціях:

- За кращий матеріал із громадянською позицією
- За кращу подачу резонансного матеріалу

- За
краще журналістське розслідування
- За кращу подачу складної теми

-
«Надія журналістики»

 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар