Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 грудня 2008

Видавничий дім “ОГО” і телеканал “Рівне 1” успішно провели перший телеміст із Луцьком

Facebook Twitter LiveJournal

Телеміст за участю керівників міської влади двох сусідніх обласних центрів – Рівного та Луцька – провела у п’ятницю, 19 грудня, телерадіокомпанія “Рівне 1” і Видавничий дім “ОГО” спільно з волинськими партнерами – ТРК “Аверс”. Подібний проект телеканал “Рівне 1” реалізував уперше за свою 13-річну історію.

Прикметно, що проект було успішно реалізовано лише через три тижні після суттєвої структурної реорганізації “Рівне 1”, коли інформаційна служба телеканалу стала складовою мультимедійного ньюзруму Видавничого дому “ОГО”. “Ми розцінюємо це як один із вдало пройдених тестів на успішність функціонування нової мультимедійної структури”, - заявив відразу після закінчення телемосту його ведучий, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв.

Телеміст між Рівним та Луцьком вийшов у форматі спецвипуску вже відомої глядачам Першого місцевого програми “Телепресклуб”, коли у прямому ефірі запрошені гості відповідають на запитання ведучого та журналістів. Але, на відміну від звичайного “Телепресклубу”, під час цієї програми одночасно працювали дві студії – у Рівному та в Луцьку, і розмова відбувалась паралельно, з почерговими прямими включеннями сусідніх міст.

 

Гостями студії “Рівне 1” стали заступник міського голови Рівного з питань економіки Сергій Васильчук і голова бюджетної комісії Рівненської міськради Сергій Паладійчук. А в студії ТРК “Аверс” з журналістами та глядачами спілкувались заступник міського голови Луцька, начальник департаменту житлово-комунального господарства Владислав Стемковський та голова бюджетної комісії Луцької міськради Юрій Корольчук.

 

Темою розмови стали якість життя у Рівному та Луцьку за двома основними параметрами: економічний розвиток (стан наповнення міського бюджету, розвиток виробництва та інвестиції), а також стан житлово-комунального господарства.

 

Ми звикли до своєрідного суперництва з сусідами-волинянами – от і отримали нагоду у прямому ефірі поговорити про здобутки і проблеми Рівного та Луцька, - прокоментував задум телемосту його ведучий, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій Голубєв. – А допомагали нам у цьому не лише гості студії, а й колеги-журналісти та пересічні мешканці Рівного та Луцька, адже складовою частиною телеефіру стало вуличне бліц-опитування городян. До речі, для нас ця розмова стала своєрідним продовженням двох тематичних спецрозворотів на тему порівняння рівня життя в Рівному та Луцьку, які вийшли в рівненському обласному тижневику “ОГО” ще в серпні нинішнього року. Автор статті, журналістка “ОГО” Юліана Тет, була присутня в телестудії, і зроблені нею висновки з міні-дослідження відразу ж мали змогу прокоментувати присутні на телеефірі чиновники. Таким чином, телепроект набув і своєрідного мультимедійного забарвлення”.

 

Обговоривши відразу після ефіру свої враження від проведеного телемосту, його рівненський та луцький ведучі – Віталій Голубєв та президент ВАТ “Корпорація “Аверс” Олег Величко – зійшлись на думці про корисність подібних спільних творчих проектів і доречність їх продовження в майбутньому за умови врахування всіх уроків першої “проби сил”. А першими конструктивними “критиками” телеефіру стали студенти Інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету, з яким Перший місцевий телеканал єднає творча співпраця – майбутні зірки мистецтва (не виключно, що й телевізійного) мали змогу безпосередньо спостерігати за перебігом телемосту, перебуваючи з навчально-ознайомлювальною екскурсією на “Рівне 1”.

 

Прес-служба ВД “ОГО”.

 




Коментарі

Додати коментар