Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 листопада 2009

УАВПП навчила журналістів ефективним технологіям створення аналітичних матеріалів

Facebook Twitter LiveJournal

 

15 журналістів з 10 міст України відвідали тренінг  «Технологія створення аналітичних матеріалів, корисних та цікавих читачам» - перший з дванадцяти навчальних заходів, які будуть проведені протягом жовтня 2009 - серпня 2010 в рамках «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно»

 

Організатором тренінгу виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ).

 

Тренінг провела Зоя Казанжи, медіа-бізнес тренер, яка отримала вищі бали за результатами анкетування учасників за динамічність та ефективну форму викладення матеріалу, вичерпні пояснення та коментарі та цікаві матеріали.

 

Відгуки учасників:

 

Златина Ольга, журналіст, Видавничий дім «Курьер», м.Ізмаїл: «Дуже насичено і доступно. Саме так, як я ціню та полюбляю: просто про складне».

 

Гончарук Тетяна, випускаючий редактор, ТОВ «Редакція журналу «Космо Леді», м. Київ: «Даний семінар зачепив декілька аспектів: психологічний, журналістський, соціальний, емоційний. Цей синтез дозволив переосмислити, що таке професійна журналістика».

 

Марків Галина, репортер, газета «Молодий буковинець», м. Чернівці: «Раніше аналітичні статті були для мене чимось недосяжним і здавалися можливими лише «зубрам» журналістики. Я навіть не наважувалася братись за це. Але тепер я розумію, що аналітика – це хоча і складно, але  цілком реально для будь-кого, хто хоче працювати з цим жанром. Дякую Вам»

 

Пізінцалі Яна, журналіст, Медіа-група «ГОРД», м. Одеса: «Навчальний тренінг був цікавим, змістовним, багато в чому нестандартним та дуже пізнавальним. Приємно вразила гнучкість тренера у спілкуванні з аудиторією. Особливо сподобалися практичні рекомендації щодо способів роботи з аналітичною інформацією».

 

Матеріали тренінгу:

Жанри газетної журналістики

Класифікація інформаційних ресурсів

Технології, що застосовуються ЗМІ при освітленні подій

Тотальне спостереження за журналістами в редакції «Українського тижня»

Дев'ять принципів інформованості

Приголомшливі фотографії

Журналістика – це, передусім, розпитування

 

Фоторепортаж:

 

 

 

 

 

 

 

За анонсами наступних заходів проекту «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно» слідкуйте на сайті www.uapp.org

 

Інформація - УАВПП

 




Коментарі

2009-11-18 02:11 Тетяна
Надзвичайно цікавий тренінг. Зоя - просто супер!

Додати коментар