Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


13 липня 2022

УАМБ та АНРВУ просять привести законопроєкт "Про медіа" до європейських практик

Facebook Twitter LiveJournal

Дві головні асоціації, які об'єднують українських видавців періодичних медіа - і традиційних (газети, журнали), і цифрових (вебсайти, соцмережі) - звернулися до Уряду та до Парламенту з проханням так доопрацювати законопроєкт "Про медіа", щоб він відповідав найкращим європейським практикам.

Наші основні зауваження та прохання про доопрацювання наявного тексту законопроєкту 2693-д від 02.07.2020р. наступні:

1.     Прибрати механізм фінансування аудіовізуальних медіа громад з місцевих бюджетів. Натомість запровадити єдиний для всіх механізм проведення прозорих конкурсів у громадах на відбір та фінансування медіа громади – без дискримінації одних типів медіа іншими.

2.     Змінити принцип формування складу Нацради з питань телебачення та радіомовлення, прибравши можливість політичної заангажованості цього регулятора.

3.     Запровадити персональну відповідальність членів Нацради за помилкові, хибні рішення та за шкоду, заподіяну медіа на підставі помилкового рішення Нацради.

4.     Залишити у законопроекті зону відповідальності для механізмів саморегулювання – таким чином, щоб це коло питань не потрапляло у поле дії цього закону, а відтак не регулювалося державою. Відповідно, це коло питань буде «відведено» для саморегулювання. Мова про відсутність регулювання щодо дотримання етичних принципів та норм Кодексу етики журналістами та медіа.

 

 

Спільне звернення




Коментарі

Додати коментар