Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 квітня 2022

УАМБ надала допомогу вже 49 медіа компаніям

Facebook Twitter LiveJournal

Завдяки фінансовій підтримці WAN-IFRA, профінансованій одним з найбільших медіа конгломератів Скандинавії Schibsted, та допомозі від колег з Польщі -  Gazeta Wyborcza Foundation УАМБ надала невідкладну фінансову допомогу 49 медіа компаніям. Завдяки цьому понад 350 журналістів продовжують працювати та випускати понад 100 друкованих та цифрових незалежних українських медіа.

 

«Ми безмежно вдячні всім міжнародним партнерам, які підтримують українські медіа під час війни, коли доходів немає, а якісна та оперативна інформація потрібна українцям більше, ніж раніше. Суми, які ми можемо надати, невеликі, і не можуть покрити 100% витрат реакцій. Але ми прагнемо допомогти якомога більшій кількості медіа – як місцевих, так і національних. Саме таке об’єднання зусиль робить українців сильнішими, допомагаючи разом пережити важкі часи» - зазначає Ольга Костак, менеджерка проєктів УАМБ.

Редактори локальних медіа розділяють запропоновану УАМБ ідею підтримати якомога більше редакцій. Вони наголошують, що це не просто підтримка медіа, а врятовані життя.

 «Ми дуже вдячні за отриману фінансову допомогу! Для існування нашого медіа зараз це дуже актуально. Бо через війну ми втратили всі можливі джерела доходів: реклама, реалізація та передплата газети, угоди на висвітлення діяльності влади – ніщо з цього зараз не функціонує. А підтримка, яку ми отримали від Асоціації, не лише дала нову надію представникам редакції та нашим читачам, а й допомагає Україні в цілому. Під час цієї жорстокої війни наша робота, без перебільшення, допомагає зберегти людям життя та протидіяти у інформаційній війні», - Ярослав Нестеренко, головний редактор газети «Попаснянський вісник», Попасна, Луганської області.

УАМБ продовжує шукати донорів, щоб підтримати роботу українських незалежних медіа та забезпечити доступ до перевіреної інформації на всій території України. А щоб наша допомога була максимально ефективною для українців, ми збираємо від редакцій ідеї та короткі описи ваших міні-проєктів, які спрямовані на допомогу вашим читачам, мешканцям громад. Заповнюйте форму за посиланням або направляйте інформацію про вашу ідею на email: project_manager@umba.com.ua

УАМБ допомагає!




Коментарі

Додати коментар