Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


10 лютого 2015

УАВПП закликає Президента негайно підписати законопроект № 1647 про скасування Національної експертної комісії з питань захисту моралі.

Facebook Twitter LiveJournal

10 грудня Верховна Рада підтримала позицію громадськості та ухвалила 245 голосами проект  Закону № 1647 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду)», який фактично скасовує НЕК.

Ліквідація НЕК необхідна, адже це орган цензури, який за кошти Державного бюджету вдається до самореклами шляхом видання одіозних та відверто смішних рішень. За 10 років існування на роботу НЕК витрачено від 50-90 мільйонів гривень, проте комісія не досягла мети свого створення.

Найбільш відомими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу "Сімпсони", програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп'ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Лобісти моральної комісії неодноразово зривали прийняття рішення щодо НЕК. Саме тому УАВПП звернулася до Президента з проханням підтримати рішення Верховної Ради України щодо скасування Національної експертної комісії з питань моралі (НЕК) та якнайшвидше підписати Закон.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар