Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 лютого 2015

Завдяки спільним діям видавців та розповсюджувачів, точки продажу преси в метро не будуть закриті

Facebook Twitter LiveJournal

З серпня 2014 року УАВПП цілеспрямовано боролася із закриттям та блокуванням роботи існуючих точок з розповсюдження преси в Київському метрополітені. Завдяки спільним зусиллям видавців та розповсюджувачів наразі перешкод для продажу преси в метро немає.

Влітку 2014 року до УАВПП почали надходити повідомлення та скарги від видавців щодо нестабільності роботи мережі з продажу преси в столичному метрополітені. За останні 2 роки кількість точок з продажу преси у метро зменшилася на 37% - зі 120 до 76. Власники діючих мереж потерпали через численні необґрунтовані перевірки правоохоронців та контролюючих органів, які дестабілізували роботу мереж. Зрештою було розпочато судову справу, спрямовану на припинення договорів оренди та, відповідно, закриття точок з продажу преси в метрополітені столиці. Все це створювало серйозну загрозу для видавців та суттєво зменшувало доступність преси для громадян. Адже усім відомо, що основні роздрібні продажі преси відбуваються там, де проходять головні потоки людей – люди купують пресу по дорозі.

 На сьогодні можемо констатувати, що столична адміністрація дослухалась до наших аргументів і припинила утиски точок роздрібного продажу преси в столичній підземці. На минулому тижні ми отримали листи від Департаменту транспортної інфраструктури КМДА (додається) та Розповсюджувачів преси в метро (додається) про те, що перешкод для роботи точок з продажу газет та журналів наразі немає.

 УАВПП.

 




Коментарі

Додати коментар