Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 лютого 2015

Медіа спільнота вимагає прийняти законопроект № 1647 та скасувати повноваження Національної експертної комісії з питань захисту моралі.

Facebook Twitter LiveJournal

Всі найбільші медіа організації України, вимагають від депутатів підтримати проект Закону № 1647 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду)», який передбачає скасувати статус державного органу для Національної експертної комісії та припинити її фінансування.

На думку представників медіа, НЕК:

-        не має повноважень ані експертної установи, ані правоохоронного органу, який міг би реально виконувати завдання держави та перешкоджати порушенням.

-        за своєю суттю робота НЕК не відрізняється від роботи інших громадських об’єднань, проте марно фінансується з Державного бюджету України.

-        за 10 років існування на роботу НЕК витрачено, оціночно, 50-90 мільйонів гривень, але комісія не досягла мети свого створення, натомість постійно намагається обмежити свободу вираження в ЗМІ на підставі надуманих висновків, та не оприлюднених, всупереч вимогам законодавства, рішень.

Ми закликаємо ЗМІ та журналістів долучитися до обговорення цього питання, адже протягом 5 років поспіль лобістам комісії вдавалось блокувати подібні законопроекти.

До звернення на цей момент долучилися:

Комісія з журналістської етики,

Національна спілка журналістів України,

Незалежна медіа-профспілка України,

Незалежна асоціація телерадіомовників,

Індустріальний телевізійний комітет,

Українська асоціація видавців періодичної преси,

Інститут розвитку регіональної преси,

Асоціація зовнішньої реклами України,

Інститут масової інформації,

Асоціація медіа юристів,

Інститут медіа права, Центр UA,

Європейська Медіа Платформа,

рух «Стоп цензурі!»

 

УАВПП




Коментарі

Додати коментар