Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


30 листопада 2010

Як стати журналістом - мультимедійщиком за 2 дні. Рецепти від Університету Журналістської Майстерності

Facebook Twitter LiveJournal

Майстер-класи двох професійних блогерів, практичні поради редакторів, керуючих редакціями формату 2.0, вивчення можливостей сучасних соціальних мереж під керівництвом директора провідного українського PR-агентства, 6 практикумів, квест– все це слухали та власноручно робили 17 молодих талановитих журналістів з 13 регіонів України, які 25-26 листопада 2010 року пройшли навчання за програмою 4 модулю Університету Журналістської Майстерності.

4 модуль Університету був присвячений темі «Сучасні інструменти журналіста. Практичні можливості мультимедіа». Практична цінність отриманих знань та інформації була оцінена учасниками у 9,8 бали з 10 можливих.

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «Цей модуль – мабуть, найкращий приклад спільної наполегливої роботи та командної гри усіх, хто до нього причетний, від організаторів до Гостей та учасників. Тому він не тільки пройшов буквально на одному диханні, але й отримав надзвичайно високі оцінки журналістів. Я впевнений, що результат не забариться – ми всі дуже скоро побачимо, як кожний з 17 учасників модулю зробить щось таке, що дасть потужний поштовх вперед як газеті чи журналу, де він працює, так і йому особисто, як фахівцю. Дуже приємно казати, що УАВПП та Кока-Кола Україна надали такий потужний позитивний імпульс учасникам 4 модулю Університету Журналістської Майстерності!» 

Ольга Чумак, менеджерзі зв’язків з громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна»: «Я переконана, що через яскравих спікерів нам вдалося надихнути слухачів нашого Університету не лише на пошук нового знання, але й на його практичне застосування. Хочу подякувати за заповнення анкет зворотного зв’язку, що допоможе нам і надалі робити Університет цікавим і корисним»

Особливу подяку Університет висловлює авторитетним гостям 4 модулю, які приділили свій час та дали вичерпні відповіді та поради молодим журналістам. З майстер-класами в рамках 4 модулю Університету виступили:

Володимир Дегтярьов, директор PR-агентства Starget

Ірина Рубіс, головний редактор, MMR

Олександр Акименко, журналіст, автор блогу "Вме100слов" http://vmestoslov.info

Антон Белецький, блогер (http://b2p.com.ua), директор та співвласник маркетинг консалтингової агенції «Business2People»

Наталія Соколова, Головний редактор мережі міських порталів (УМХ)

В анкетах зворотного зв’язку учасники щиро дякували організаторам як за вдало обрану та дуже насущну тематику модулю так і за те, що Гостями виступили досвідчені успішні фахівці, які щиро ділились корисним практичним матеріалом та досвідом.

Гончарук Тетяна, Випусковий редактор жіночого щомісячника «Космо Леді», Київ: «Педагогічно. Професійно. Актуально. Перший день – супер. Другий – мега. Квест – родзинка. Загалом – все дуже драйвові та корисно!»

Колесник Галина, Завідуюча відділом, в.о. коректора в Ємільчинській районній газеті “Народна трибуна”, Житомирська обл. смт. Ємільчине : «Четвертий модуль – це «свіже дихання» медійної журналістики. Досвідчені фахівці з різних точок зору та з різних галузей розповіли нам як використовувати можливості соціальних мереж для пошуку нових ідей та тем для роботи, як використовувати їх в якості стартової платформи для залучення та збільшення читацької аудиторії, як зробити свій блог, щоб він став логічним та цікавим доповненням до принтової версії видання, дали нові ідеї для подачі матеріалу (інфографика)»

Бузулук (Солодуха)Ольга, Завідувач сектору інформаційно-аналітичної роботи департаменту інформаційної політики Луцької міської ради, Луцьк: «Як результат цього модулю – розвіялися всі міфи про інтернет, які існували [в моїй голові] до цього. Інтернет, соціальні мережі та мультимедіа – це вимога часу. І регіональні журналісти мають особливо підкорятися цим вимогам, тобто постійно вчитися та пізнавати нове. Особливо сподобалась аудиторія – активна, дієва та сконцентрована на отримані цінних знань»

Бистрицька Катерина, Редактор газети «Газета нашого району. Крошня», Житомир: «Головне, що я зрозуміла, що сучасна редакція повинна бути абсолютно не такою, якою я її бачила у себе. Треба переміщуватись років на 10 вперед»

Всі фото можна побачити та прокоментувати на офіційній сторінці Університету Журналістської Майстерності в Facebook

П’ятий модуль проекту «Університет Журналістської Майстерності» запланований на весну 2011 року. Радимо та просимо ділитись досвідом, запитувати інформацію та поради та просто слідкуватиза анонсами та новинами Університету на офіційній сторінці Університету Журналістської Майстерності в Facebook чи на сайті www.uapp.org

Інформаційна довідка:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП)- www.uapp.org - добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

Coca-Cola – найвідоміший в усьому світі газований безалкогольний напій. Сьогодні у світі під торговою маркою компанії Coca-Cola випускається більше 300 видів напоїв. Компанія Кока-Кола працює на ринку України вже понад 15 років, і протягом цього часу інвестувала 350 мільйонів доларів США в економіку України. Кока-Кола в Україні пропонує широкий асортимент напоїв, смаки яких постійно поповнюються та відповідають уподобанням українців  – це і популярні в усьому світі безалкогольні напої Coca-Cola,
Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, місцеві соки Rich та Добрий, питна вода BonAqua, холодна кава Illy, холодний чай Nestea, енергетичний напій Burn та інші. Сьогодні Кока-Кола в Україні - лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв. 

Інформація: www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар