Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 листопада 2010

Мінтранс підтримав ініціативу УАВПП та УАДМ «відремонтувати» поштові шафи.

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП отримала лист Мінтрансзв’язку у відповідь на спільне звернення про необхідність внесення змін у ряд нормативних актів з метою покращення стану поштових шаф. У листі зокрема сказано, що Міністерство підтримує пропозицію УАВПП та УАДМ щодо врегулювання на державному рівні питання покращення стану абонентського поштового господарства в Україні.

Нагадаємо, що в березні-липні  2010 року УДППЗ «Укрпошта» з власної ініціативи та з ініціативи партерів Української асоціації директ маркетингу та Української асоціації видавців періодичної преси провела внутрішній  моніторинг стану поштових скриньок в Україні. В ході моніторингу були досліджені усі поштові скриньки в житлових будинках України та встановлено, що зіпсованими є 3511 839 абонентських поштових скриньок. Це практично 25% від загальної кількості скриньок. Вони є не придатними для використання, та не забезпечують збереження кореспонденції та іншого вмісту скриньки.

Таким чином можно вважати, що кожна четверта родина в Україні не має можливості отримувати пошту та передплачувати видання.

Такий стан поштового господарства означає недоотримання доходів видавцями ЗМІ та підприємствами доставки ДП Преса, УДППЗ Укрпошта. Окрім того поганий стан поштових скриньок безпосередньо впливає на реалізацію базового права громадян на отримання інформації.

З огляду на комплексність проблеми для її вирішення потрібна участь одразу декількох Міністерств. З метою вироблення якісного правового рішення щодо покращення стану поштового господарства на початку грудня УАВПП проведе круглий стіл. До участі запрошені представники Міністерства транспорту та зв’язку, Міністерства житлового господарства, УДППЗ Укрпошта, ДП Преса, Комітету ВР України з питань свободи слова та інформації, видавці та розповсюджувачі преси.

Дата та місце проведення будуть повідомлені найближчим часом. Для участі у круглому столі звертайтесь за телефоном (044) 425-57-87 чи на електронну адресу lawyer@uapp.org




Коментарі

Додати коментар