Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 листопада 2010

Експерти МЦПД розповіли журналістам, як аналізувати економічні документи на предмет доцільності та корупціогенності

Facebook Twitter LiveJournal

14 редакторів та журналістів з Києва та регіонів прийняли участь у тренінгу «Як аналізувати економічні документи на предмет їх зваженості, доцільності, корупціогенності». Цей захід, другий із серії тренінгів у рамках проекту Якісна журналістика – для сучасного суспільства, відбувся 28 жовтня 2010 року в Києві. Організатором заходу виступила УАВПП за підтримки компаніїДжапан ТобаккоІнтернешнл (JTI).

Програма тренінгу була розроблена представниками Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) – старшим аналітикомІльдаром Газізуллінимта експертом Євгенією Кузьменко. Головне завдання, яке тренери поставили перед учасниками, полягало у тому, щоб навчитись розпізнавати корупціогенні чинники в економічних документах та аналізувати, хто може бути зацікавленою стороною в тому чи іншому випадку. 

Протягом дня учасники говорили про рівень корупції в Україні та систему протидії їй, про корупціогенність нормативно-правових документів та основні корупціогенні чинники.  Важливо, що більша частина тренінгу була присвячена практичним завданням та роботі у групах. 

Практична частина тренінгу – саме те, що найбільше сподобалось учасникам, і те, на чому що вони закцентували увагу в анкетах зворотнього звязку. 

Коваль Лілія, кореспондент, УНІАН: «Цікавий та різнобічний тренінг, гарні кейси, які дають можливість відпрацювати навички аналізу на практиці. Дуже «економічно» та зважено». 

Тарасовський Юрій, редактор новин, ООО ІА «ЛігаБізнесІнформ:«Сподобалось актуальність теми та способи аналізу нормативних документів. Практична частина тренінгу дозволила зрозуміти усі нюанси та проблеми при аналізі документів. Компетентність спікерів вважаю високою». 

Литвенюк Ольга, Журналіст, ТОВ «Медіа-Дім «РІА»:«Тренінг розставив багато акцентів на свої місця та дозволив глибше зрозуміти певні процеси, які розкрили очі на нові шляхи подачі матеріалу». 

Осіїк Дарія, журналіст, Журнал «Статус. Экономические известия»: «Отримала корисні навички для подальшої журналістської практики. Сподобалися лектори, особливо цінними були практичні завдання та робота в групах».

Наступний тренінг проекту заплановано на 19 листопада 2010. Анонс та програма тренінгу незабаром зявляться на сайті www.uapp.org

Контактна особа з питань участі: Дарія Віннікова, Організаційнийдиректор УАВПП, 8 (044) 425-57-87, pr@uapp.org

Довідкова інформація:

Міжнародний Центр Перспективних Досліджень (МЦПД) - провідний український незалежний аналітичний центр, який був заснований за ініціативи Інституту відкритого суспільства (OpenSocietyInstitute) 1994 року.
Мета Центру – створити базу для вироблення економічної, соціальної, зовнішньої політик України за європейськими стандартами. МЦПД здійснює аналітичні дослідження економічної політики України, а також розробляє довгострокові прогнози для Кабінету Міністрів України, згодом Адміністрації Президента. Проводить щоквартальний моніторинг української економіки на макрорівні. 

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) є добровільною, недержавною неприбутковою організацією – асоціацією видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регулювань, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості. З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та норм, які регламентують ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку видавничих компаній. 

Джапан Тобакко Інтернешнл Україна (JTI) – локальний підрозділ групи компаній JTI, провідного виробника тютюнових виробів, зокрема, трьох з п’яти самих популярних марок сигарет у світі – Winston, Camelі MildSeven. Головний офіс компанії знаходиться в Женеві, Швейцарія. Продукція JTIпродається в 120 країнах світу, кількість співробітників перевищує 25 тисяч чоловік. Обсяг продажів компанії у 2009 році становив 9,6 млрд. доларів США. 

Інформація: УАВПП




Коментарі

Додати коментар