Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 червня 2010

УАВПП та компанія «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» оголошують про початок проекту «Якісна журналістика – для сучасного суспільства»

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП оголошує про початок проекту «Якісна журналістика – для сучасного суспільства». Підтримку в його реалізації надає компанія «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (JTI). 

Головна мета проекту – підтримати прагнення молодих журналістів, переважно з регіональних друкованих ЗМІ, до підвищення професійного рівня та кращого висвітлення суспільно важливих тем (таких як економіка та життя суспільства). Якісні матеріали, корисні для читача – єдиний можливий шлях розвитку видань та видавничих компаній сьогодні. Саме професійна журналістика, яка допомагає читачу жити краще та ліпше орієнтуватися у бурхливому сучасному житті, є перспективним напрямком. І журналісти, для того щоб бути затребуваними, мають, в першу чергу, професійно працювати з інформацією. А в другу – вміти готувати інформацію для усіх каналів розповсюдження, від газет до Інтернету та телебачення.

Всьому цьому і буде вчити молодих та активних журналістів проект «Якісна журналістика – для сучасного суспільства».

В рамках проекту протягом липня 2010 – березня 2011 року будуть проведені дводенні тренінги та майстер-класи в таких містах: Київ, Харків, Донецьк, Одеса, Львів, Рівне.

Планується, що навчатимуть на них більше 250 молодих журналістів та редакторів з усіх регіонів України.

 

Професійні ведучі та авторитетні гості тренінгів та майстер-класів допоможуть журналістам опанувати такі важливі навички як пошук важливої інформації та кутів її подачі. Що є критично необхідним для того,щоб матеріали не просто надавали читачеві цікаві відомості, а й допомагали будувати своє життя ефективніше. Ці навички журналісти тренуватимуть в різних тематичних напрямках – від висвітлення економіки та новин компаній до таких питань як працевлаштування та кар’єра, здоров’я та медицина, екологія та суспільне життя.

 

Олексій Погорелов, генеральний директор УАВПП: «Сучасний журналіст вже не може бути просто гарним автором матеріалів – цього стало замало, адже вимоги читача до якості матеріалів зростають щогодини. Конкуренція між журналістами у світі постійно загострюється, і, отже, для того, щоб бути потрібним читачу (і, відповідно, редактору), треба тренувати та розвивати свої професійні навички не менш швидко та інтенсивно. Ми надзвичайно вдячні компанії «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» за те, що вже другий рік поспіль підтримує наші ініціативи в галузі підвищення професійних навичок українських журналістів та редакторів».

 

Катерина Засуха, менеджер з комунікацій JTI: «Професійне висвітлення журналістами економічних питань, особливо пов’язаних із регуляторними та податковими ініціативами, є надзвичайно важливим сьогодні для розуміння громадськістю подій, що відбуваються навколо, та їхніх наслідків для кожної конкретної людини».

 

Нагадаємо, що компанія «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (JTI) є освітнім веб-партнером Української Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП), і з 2009 року підтримує ініціативи УАВПП, спрямовані на надання українським редакторам та видавцям сучасних знань, використовуючи для цього можливості та технології Інтернет. Саме за підтримки JTI Асоціяція Видавців розвиває спеціалізований веб-ресурс для редакторів – Редакторський портал. Крім того, «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» забезпечує можливість перекладу корисних закордонних матеріалів на українську мову та допомагає представникам українських ЗМІ приймати участь у світових конгресах видавців.

В травні 2010 року компанія «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (JTI) підтримала Конференцію з професійної журналістики, яка пройшла в Києві 22 травня 2010 року та передувала церемонії нагородження переможців конкурсу «Честь професії».

 

Анонс першого тренінгу проекту, який заплановано на липень 2010 року незабаром зявиться на сайті www.uapp.org

 

Контактна особа з питань участі в навчальних заходах проекту:

Дарія Віннікова

Організаційний директор УАВПП

8 (044) 425-57-87

pr@uapp.org




Коментарі

Додати коментар