Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 червня 2015

ТЕМАТИЧНИЙ КОНКУРС: ПРОЗОРІ ТА ЧЕСНІ МІСЦЕВІ ВИБОРИ

Facebook Twitter LiveJournal

Посольство США в Україні оголошує конкурс проектів, що сприятимуть проведенню прозорих, вільних та чесних місцевих виборів в Україні.

Будуть підтримані проекти, заходи яких підпадають під наступні категорії:

•        Просвітницька кампанія виборців щодо виборчих процедур та реєстрації виборців задля активації явки виборців. Кампанії мають проводитися відкрито та не асоціюватися з жодним політичним кандидатом. Вони можуть залучати радіо, телебачення чи нові медіа.

•        Організація неупереджених та незалежних від політичної діяльності заходів, спрямованих на активізацію голосування; підвищення явки молодих виборців через залучення нових медіа та шляхом проведення заходів за системою «рівний рівному».

•        Моніторинг, повідомлення і запобігання порушень прав громадян обирати та бути обраними; застосування чесних та прозорих виборчих процедур. Надання неупереджених та незалежних від партійної діяльності порад та допомоги з метою запобігання порушень.

•         Проведення екзіт-полів (опитування на виході з виборчих дільниць) на регіональному рівні з метою збору даних про явку виборців та оцінку тенденцій голосування.

•        Незалежне та регіональне висвітлення проблем доступу журналістів та медіа до політичних кандидатів, прозорості виборчих комісій, реєстрації виборців, попередження порушення виборчого законодавства, тощо.

•        Проведення тренінгів для журналістів щодо їхнього права на доступ до інформації та використання цього права в контексті виборчої кампанії. Надання юридичних консультацій та допомоги журналістам з метою захисту їх права вільно інформувати про порушення.

•        Організація телевізійних та радіо дебатів, а також он-лайн форумів з політичними кандидатами чи їх представниками. Метою проведення дебатів та форумів має бути підвищення участі громади у виборчому процесі та поширення інформації щодо програм та платформ політичних кандидатів.

•        Організація навчання для журналістів на тему прозорого та чесного висвітлення виборів та проведення тренінгів для представників ЗМІ щодо механізмів української виборчої системи.

Посольство США має намір підтримати якісні проекти від НУО та ЗМІ з усіх регіонів України, які будуть спрямовані на досягнення мети. Тривалість програм може бути різною – в залежності від запланованих заходів – але термін реалізації проекту не має перевищувати 6 місяців. Середній обсяг фінансування проекту складатиме 10000-15000 дол. США.

ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ:

•        Громадські організації та їхні члени не можуть представляти інтереси жодного політичного кандидата, або працювати в якості виборного чи призначеного державного службовця в період реалізації проекту. Заявки від засобів масової інформації, які належать політичним партіям та політичним кандидатам або підтримуються ними, не будуть розглядатися. Це не стосується ЗМІ, які розміщують інформацію про політичні партії на правах реклами.  

•        Організації не можуть здійснювати витрати в рамках проекту від імені чи на користь політичних кандидатів чи їхніх представників.

•        Грантові кошти забороняється використовувати як внески до будь-якої політичної кампанії, або в якості оплати видатків на проведення політичної кампанії.

•        НУО та ЗМІ мають утримуватися від заяв, або висловлювань, які явно або опосередковано надавали б перевагу певному політичному кандидату.

•         Отримання фінансування в рамках даного тематичного конкурсу не дискваліфікує організації від отримання коштів з інших джерел та структур, які фінансуються Держдепартаментом США, включаючи загальний конкурс Фонду сприяння демократії чи Фонду розвитку ЗМІ, а також інші тематичні конкурси.

ПРАВИЛА ПОДАЧІ ЗАЯВОК:

Заявки приймаються виключно в електронному форматі. Заявки, надіслані поштою в роздрукованому вигляді, розглядатися не будуть. Заявки слід надіслати в форматі PDF обома мовами – англійською та українською

 Проектні пропозиції мають надійти до Офісу грантових програм не пізніше 17:00 (київський час) 26 червня 2015 року. В темі листа зазначте «Прозорі та чесні місцеві вибори». Пропозиції слід надсилати на одну з наступних адрес:

KyivDemgrants@state.gov  (для проектів на розгляд Фонду сприяння демократії)

KyivMDF@state.gov  (для проектів на розгляд Фонду розвитку ЗМІ)

Будь-ласка, скористайтеся стандартною формою заявки Фонду сприяння демократії чи Фонду розвитку ЗМІ та інструкцією по її заповненню, які знаходяться за наступною адресою:

http://ukraine.usembassy.gov/democracy-grants.html

чи

http://ukraine.usembassy.gov/media-fund.html

Потенційні учасники конкурсу можуть також звертатися за додатковою інформацією за телефоном (044) 521-5044, або письмово на електронну адресу KyivDemgrants@state.gov  чи  KyivMDF@state.gov.

Просимо зауважити, що неповні проектні пропозиції або заявки, що надійшли пізніше зазначеного часу, розглядатися не будуть.

Проектні заявки, які надійдуть до 16 травня 2015 року, будуть розглянуті у першочерговому порядку.

Перш ніж подавати Вашу заявку, просимо детально ознайомитися з інформацією, розміщеною на сторінках Фонду сприяння демократії та Фонду розвитку ЗМІ Посольства США.

 

ФОНД СПРИЯННЯ ДЕМОКРАТІЇ / ФОНД РОЗВИТКУ ЗМІ




Коментарі

Додати коментар