Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


3 жовтня 2016

«Медіа Група Україна» запускає Регіональний портал Донбасу «Донецкие новости»

Facebook Twitter LiveJournal

У вересні 2016 року видавничий холдинг «Сьогодні Мультимедіа», що входить до «Медіа Групи Україна», запустив новий інтернет-проект – регіональний портал Донбасу «Донецкие новости». Проект стартував на базі сайту газети «Донецкие новости», але на новому домені dnews.dn.ua.

«Портал "Донецкие новости" став важливим етапом розвитку ряду онлайн-проектів холдингу "Медіа Група Україна". Сподіваємося, що саме на цьому порталі буде акумулюватися актуальна та важлива інформація про Донбас. Новинна стрічка порталу "Донецкие новости" формується з власних матеріалів регіональних підрозділів холдингу (телеканалів, друкованих тижневиків, онлайн-медіа), а також доповнюється новинами інших ЗМІ, які висвітлюють ситуацію на Донбасі. Тим самим ми досягаємо основної мети проекту: надати максимум актуальної, об'єктивної, неупередженої інформації про регіон», – повідомив директор медіа-холдингу« Медіа Група Україна» Євген Лященко.

«Ми прагнемо показати багатогранність життя Донецької та Луганської областей: не тільки перебіг збройного конфлікту, проблеми, а й позитивні тенденції в містах і районах. На жаль, тема "мирного Донбасу" сьогодні, так би мовити, не в тренді. Але люди продовжують жити, працювати, виховувати дітей, йде реконструкція і відновлення об'єктів на підконтрольній Україні території, реалізуються програми щодо поліпшення життєдіяльності регіону. Про це теж потрібно говорити, читачам сьогодні не вистачає такої інформації. Важлива і риторика подачі: в основі нашої редакційної політики – об'єктивність і принципи журналістської етики», – прокоментувала головний редактор порталу «Донецкие новости» і тижневика «Донецкие новости» Римма Філь.

Цільовою аудиторією порталу «Донецкие новости» визначено, перш за все, жителі регіону, а також користувачі Інтернет, що цікавляться суспільно-політичними та економічними подіями Донецької і Луганської областей, які не байдужі до проблем Донбасу.

Маркетингові дослідження, які проводились напередодні роботи над проектом, показали загальну тенденцію зниження числа інтернет-користувачів з локацією в Донецькій і Луганській областях. Це пов'язано, перш за все, з міграційними процесами, викликаними збройним конфліктом на Сході України. Частка зниження в Донецькій області вище, ніж в Луганській. «Згідно з нашими розрахунками, в червні 2016 року кількість інтернет-користувачів в Донецькій області скоротилася в порівнянні з червнем 2013 року на 53%, в Луганській – на 46%. При цьому за перше півріччя 2016 року відзначається незначне зростання показників: за станом на червень 2016 року інтернет-аудиторія Донецької області зросла на 17%, а Луганській – на 13% в порівнянні з січнем 2016 року», – зазначила директор з маркетингу ПАТ« Сьогодні Мультимедіа » Світлана Новікова.

Середньомісячні показники числа інтернет-користувачів

за підсумками 2013, 2014, 2015 років

(по вимірах компанії Gemius)

 

2013

2014

2015

Донецька обл., чол.

1 933 253

1 795 158

-7% порівняно з 2013 г.

853 847

-52% порівняно з 2014 р.

-56% порівняно з  2013 р..

Луганська обл., чол.

577 155

513 245

-11% порівняно з 2013 г.

362 233

-29% порівняно з 2014 г.

-37% порівняно з 2013 г.

 

 

 

Динаміка кількості інтернет-користувачів за період січень 2013 р. - червень 2016 р.

(по вимірах компанії Gemius)

«Зменшення інтернет-аудиторії з Донбасу зі зрозумілих причин починається з травня-червня 2014 року. Але очевидно, що, навіть виїхавши за межі рідного регіону, інтернет-користувачі продовжують цікавитися життям свого краю, тобто залишаються в рамках цільової аудиторії Регіонального порталу Донбасу "Донецкие новости"», – продовжила Світлана Новікова.

Особливістю нового проекту є акцент на питаннях допомоги жителям Донецької та Луганської областей, а також внутрішньо переміщеним особам. «Розділ "Допомога Донбасу" має тематичні підрозділи, присвячені наданню гуманітарної допомоги, знайомить з відкриваються програмами і грантами, відображає питання відновлення регіону. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) в розділі "Переселенці" зможуть ознайомитися з правовою інформацією, нюансами оформлення документів, тут зібрані історії про успішну самореалізацію переселенців, корисні для ВПЛ контакти благодійних організацій, профільних відомств. Також нам вдалося представити не тільки традиційні для інших ЗМІ стрічки новин по Донецькій та Луганській областях, а й акумулювати матеріали по окремих містах регіону», – розповіла головний редактор РПД «Донецкие новости» Римма Філь.

Римма Філь висловила впевненість, що портал викличе інтерес не тільки постійних користувачів колишнього сайту тижневика «Донецькі новини», але за рахунок редізайну, розширення функцій, збільшення обсягу інформації приверне увагу нових читачів.

Довідка:

ТОВ «Редакція газети «Донецкие нововсти» - регіональний видавничий холдинг, до складу якого входять тижневик «Донецкие новости» і інтернет-проект Регіональний портал Донбасу «Донецкие новости» www.dnews.dn.ua.

Тижневик «Донецкие новости» видається з 1990 року. Зараз є одним з небагатьох друкованих видань обласного розповсюдження, що продовжує поширювати повноцінний випуск на підконтрольній Україні території Донецької області. Реалізується за передплатою і в роздріб через відділення «Укрпошта», кіоски «Преса» та приватних розповсюджувачів в містах Маріуполь, Авдіївка, Слов'янськ, Покровск (Красноармійськ), Костянтинівка, Вугледар, Дружківка, Краматорськ, Селидове, Гірник, Добропілля, Бахмут (Артемівськ) , Торецькому (Дзержинськ).

Регіональний портал Донбасу «Донецкие новости» до вересня 2016 року відомий як сайт газети «Донецкие новости» (http://dnews.donetsk.ua). З вересня 2016 року сайт переформатований і доступний на новому домені http://dnews.dn.ua.

ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» видавничий холдинг, до складу якого входить 8 видань суспільно-політичної, інформаційно-розважальної та рекламної спрямованості, серед яких загальнонаціональна газета «Сегодня», новинний портал www.segodnya.ua, ряд регіональних видань і їх онлайн-версій: «Донецкие новости» і www.dnews.dn.ua, «Приазовский рабочий» та www.pr.ua, «Вечерний Донецк» і www.vecherka .donetsk.ua, а також цифровий журнал «Мій вікенд». Холдинг має свої друкарні, які розташовані в м Вишгород та м Маріуполь. Широкий спектр послуг пропонує прес-центр в Києві. http://segodnya-multimedia.com

ТОВ «Медіа Група Україна» медіа-холдинг, який об'єднує національний телеканал загального інтересу «Україна», телеканал «НЛО TV», «Індиго TV», тематичні канали «Футбол 1» і «Футбол 2», «Регіональну Медіа Групу» (канали «Донбас», «34 канал», «Сигма»), сейлз-хаус «Медіапартнерство», компанію «Діджитал Скрінз» (OLL.TV, Xtra TV), продакшн-компанію «Теле Про» і холдинг «Сьогодні Мультимедіа». Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна» є АТ «Систем Кепітал Менеджмент».

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до редакції Регіонального порталу «Донецкие новости» : redactor@dnews.dn.ua




Коментарі

Додати коментар