Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 січня 2016

40% українців звертають увагу на рекламу в месенджерах - дослідження iVOX Ukraine

Facebook Twitter LiveJournal

Компанія iVOX Ukraine провела дослідження серед українських інтернет користувачів, щоб з'ясувати, яким месенджерам віддають перевагу українці та як вони ставляться до реклами в додатках для відправки швидких повідомлень через інтернет.

40% українців звертають увагу на рекламу в месенджерах - дослідження iVOX Ukraine

Для 40% опитаних реклама в месенджерах — дратівливий чинник, який відволікає від спілкування. Не сприймають рекламу в будь-яких її проявах 16% респондентів. 23% відносяться до комерційних повідомленнь позитивно, якщо інформація корисна і актуальна. 12% опитаних готові терпіти рекламу, оскільки це запорука безкоштовного користування додатками.

 

60% учасників дослідження відзначили, що зовсім не звертають уваги на рекламу в месcенджерах. 22% респондентів акцентують увагу на рекламі в Skype, 10% помічають комерційні повідомлення в Viber. За результатами iVOX Ukraine, ці два месенджера є самим відомими серед українських інтернет користувачів: 94% і 84% відповідно. На третьому місці ICQ (69%), який більше до душі людям старшого віку. Ним користуються 14% респондентів у віці 45–59, 12% опитаних у віці від 30 до 44 років і тільки 9% молодих людей, які взяли участь в опитуванні.

 

Менш популярними є месенджери WhatsApp, Google Hangouts і Telegram — їх знають 46%, 30% і 24% українців відповідно. Рівень проінформованості про ці додатки серед чоловіків вища, ніж серед жінок.

 

Найвищий рівень проникнення у Skype. Ним користуються 78% українців, для 46% це улюблений месенджер. На другому місці Viber: 56% респондентів зазначили, що час від часу спілкуються з його допомогою, 32% є прихильниками цього додатка.

Messenger від Facebook займає третю позицію. Серед юзерів додатка 29% українських інтернет користувачів, 8% вибирають його в якості основного для обміну повідомленнями через інтернет.

 

“Наймобільнішими” серед популярних додатків можна вважати Viber та Messenger від Facebook. З їх допомогою зі смартфонів відправляють та отримають повідомлення 92% і 62% користувачів відповідно. Більше про те, на яких пристроях українці використовують месенджери і про вік користувачів найпопулярніших додатків дивіться в інфографіці.

 

Дослідження проведено методом онлайн інтерв’ю з використанням панелі iVOX.

Розмір вибірки N = 976. Структура вибірки репрезентативна населенню України

(крім Криму) за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання.

Вік респондентів: 1659 років.

 

iVOX Ukraine — міжнародне агентство маркетингових досліджень, що спеціалізується на вивченні споживчої поведінки за допомогою онлайн опитувань. Центральний офіс iVOX розташований в м.Левен, Бельгія. Компанія працює в Україні з 2004 року.

 

 




Коментарі

Додати коментар