Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 лютого 2016

Команда ГО «Телекритика» запустила інтернет-видання «Детектор медіа»

Facebook Twitter LiveJournal

Восьмого лютого розпочало роботу інтернет-видання «Детектор медіа» (http://detector.media) — новий проект команди Громадської організації «Телекритика» на чолі з Наталією Лигачовою.

Серед перших матеріалів «ДМ» - ексклюзивне інтерв’ю з Андрієм Куликовим про плани розвитку «Громадського радіо», критика нових сезонів «Казкової Русі» («1+1») та «Детектора брехні» (СТБ), репортаж із зустрічі голів найбільших телегруп та продакшенів з політиками-ініціаторами законодавчих ініціатив про обмеження російського контенту на телебаченні, матеріал з оцінкою законотворчого процессу в медіасфері у 2015 році з прогнозом на 2016-ий та багато іншого.

Загалом, нове видання інформуватиме читачів про найважливіші події в українському і світовому інформаційному просторі та на медіаринку в контексті політичних та соціальних процесів. Важливою складовою «ДМ» буде аналіз і  критика роботи вітчизняних ЗМІ з метою підвищення якості їхнього продукту. А також – сприяння медіаграмотності широких верств населення. Впровадження медіареформ, створення суспільного мовлення, викриття фактів корупції у медіасфері, моніторинг діяльності державних та регулятивних органів у галузі, протидія перетворенню ЗМІ у засоби пропаганди – пріоритетні теми «ДМ».

Слоган «Детектора медіа» — «Watchdog українських ЗМІ». Все, що громадянам обов'язково треба знати про медіа, щоби ті працювали на суспільство, а не суспільство - на рейтинги ЗМІ та інтереси їхніх власників, — планує доносити до читачів команда проекту.

Редакція «Детектора медіа» — досвідчені журналісти, які протягом багатьох років спеціалізуються на медійній тематиці: Галина Петренко, Мар’яна Закусило, Світлана Остапа, Гала Скляревська та інші вихідці з інтернет-видання «Телекритика» (http://www.telekritika.ua). «Детектор медіа» також продовжить співпрацю з відомими авторами «старої “Телекритики”» — Андрієм Кокотюхою, Отаром Довженком, Сергієм Черненком, Петром Бурковським, Сергієм Лефтером та іншими. Планується залучити й нових колумністів та медійних експертів.

Наразі сайт працює в бета-версії.

«Три місяці тому наша команда була змушена залишити портал “Телекритика”, над яким працювала 14 років. Перед нами постало завдання якнайшвидше створити нову платформу, щоби продовжувати власну місію: бути watchdog українських ЗМІ.

Ми з цим завданням упоралися. Новий портал “Детектор медіа” ще потребує значного вдосконалення, щоби стати зручним і технологічно сучасним онлайн-виданням. Але вже зараз наші читачі зможуть отримати повну, достовірну та абсолютно незаангажовану інформацію про все, що їм важливо знати стосовно ролі медіа в їхньому житті та житті суспільства.

Приєднуйтеся до нас, читайте ДМ, дискутуйте, обговорюйте, дзвоніть і пишіть нам. Як завжди, ми відкриті для діалогу та продуктивної співпраці заради того, щоб українські медіа відновили довіру співвітчизників, яка останнім часом значно впала. Масштабність мети завжди надихає, чи не так? Тож стартуймо!», — коментує голова правління ГО «Телекритика» та шеф-редактор «Детектора медіа» Наталія Лигачова.

 

Довідка:

ГО «Телекритика» веде свою історію з січня 2004 року. Незмінним головою організації є її засновниця й натхненниця, відома українська журналістка й медіаексперт Наталія Лигачова.

Організація вже має групу власних інтернет-видань, основним із яких є сайт MediaSapiens — єдиний в Україні інтернет-ресурс, присвячений медіаграмотності. Функціонують також тематичні спецпроекти:  «Суспільне мовлення», освітньо-інформаційний відеоресурс «Відеотека», Brоadcast та інші. До 30 жовтня 2015 року ГО «Телекритика» спільно з медіагрупою «1+1 медіа» розвивала портал «Телекритика» (http://www.telekritika.ua), який наразі повністю належить «1+1 медіа».

ГО «Телекритика» має підтримку з боку міжнародних донорських організацій, зокрема Internews Network, SIDA, NED, Посольства США в Україні тощо.  




Коментарі

Додати коментар