Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 серпня 2014

До відома видавців! Розцінки на політичну агітацію.

Facebook Twitter LiveJournal

Розцінки на розміщення матеріалів передвиборчої агітації мають бути визначені 28.08.2014р.

Публікація розцінок має бути зроблена відповідно 29.08.2014р.

У зв’язку з припиненням повноважень ВР України, відповідно до ст. 107 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» (надалі - Закон). Розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів встановлюються відповідним засобом масової інформації не пізніш як на наступний день після опублікування Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

Відповідно до ч.5 ст.73 Закону Загальнодержавні друковані засоби масової інформації здійснюють таку публікацію в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", а регіональні та місцеві - у відповідних регіональних та місцевих друкованих засобах масової інформації державної чи комунальної форми власності.

Порядок визначення розцінок здійснюється відповідно до ч.6 ст.71 Закону. Розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів встановлюються відповідним засобом масової інформації у розмірі, що не може перевищувати розміру середньоарифметичного значення ціни за комерційну рекламу (рекламу, розповсюдження якої має на меті отримання прибутку) за останні три квартали року, що передує року проведення виборів депутатів. При цьому засоби масової інформації можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі.

Перелічені вимоги не стосуються тих видань, що не планують розміщувати матеріали передвиборчої агітації.

Проект «Правова підтримка ЗМІ в умовах роботи на окупованих територіях та під час виборів» виконується за підтримки спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства».

 

УАВПП.

 

 




Коментарі

Додати коментар