Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 серпня 2014

Депутати прийняли закон про санкції. Чи підпише їх президент?

Facebook Twitter LiveJournal

14 серпня ВР України прийняла у другому читанні та в цілому урядовий законопроект № 4453а «Про санкції», що був прийнятий у першому читанні 12 серпня. Чи затвердив Парламент перелік санкцій серед яких можливість :

11) обмеження або припинення діяльності засобів масової інформації та інших суб’єктів інформаційної діяльності, у тому числі в мережі Інтернет;

12) обмеження або заборона виробництва або розповсюдження друкованої продукції та інших інформаційних матеріалів;

невідомо адже остаточний текст ще не оприлюднений.

Для набуття чинності проголосований проект закону потребує підпису Президента. 12 серпня УАВПП направила відповідне звернення з порханням ветувати законопроект у випадку його прийняття без урахування вимог медіа. На думку видавців прийняття Законопроекту є надмірним обмеженням демократичних свобод з огляду на те що:

1) щодо ЗМІ в Україні достатньо існуючих правових механізмів для боротьби із проявами сепаратизму чи іншими зазіханнями на територіальну цілісність, економічну самостійність чи законність. Аби припинити будь-які порушення у ЗМІ, достатньо відповідально виконувати чинні Закони.

2) зазначений законопроект всупереч Конституції України запроваджує напівтоталітарний зразок застосування санкцій (у тому числі до ЗМІ), що суперечить самій суті демократичних перетворень, за які наразі бореться вся Україна.

3) уведення будь-яких недемократичних обмежень, необхідних для подолання наслідків зовнішньої агресії, має здійснюватись тимчасово та виключно з метою протидії такій агресії. Натомість законопроект необмежений строком дії та може бути застосований з будь яких підстав.

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар