Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


12 квітня 2013

Державним службовцям заборонять використовувати соціальну рекламу для самопіару

Facebook Twitter LiveJournal

Верховна Рада України має намір вирішити проблему зловживання посадовим становищем службовців, що використовують соціальну рекламу у власних цілях.  Так, народний депутат О.Б. Мочковий запропонував внести зміни до Закону України "Про рекламу" щодо заборони використання у соціальній рекламі зображення посадових осіб що є державними службовцями або службовцями місцевих органів самоврядування.

 

У розумінні Закону України «Про рекламу», соціальна реклама - інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, яка спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку. Однак непоодинокими є випадки, коли соціальна реклама використовується держслужбовцями для власної популяризації. До того ж, розміщення й створення соціальної реклами робиться на пільгових засадах. Саме тому під час виборчих кампаній більшість рекламних площ використовується за договорами на розміщення соціальної реклами.
Автором законопроекту № 2721 пропонується заборонити використання у соціальній рекламі будь-якого зображення посадових осіб що є державними службовцями або службовцями місцевих органів самоврядування і встановити відповідальність за порушення заборони у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Важливо, що відповідальність за порушення цієї заборони нестимуть державні службовці. Таким чином, розповсюджувачам реклами даний законопроект не загрожує і не встановлює жодних обмежень.
На думку УАВПП, законопроект сприятиме зменшенню тиску з боку представників влади, адже державні так комунальні ЗМІ зобов'язані розміщувати соціальну рекламу державних органів та органів місцевого самоврядування, громадських організацій  безкоштовно  в  обсязі  не менше 5 відсотків друкованої площі, відведених для реклами. Крім того, законопроект сприятиме підвищенню якості соціальної реклами.

Картка законопроекту  - http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=46436

Якщо у Вас виникнуть питання, звертайтесь до нас!
З повагою, Юридичний відділ УАВПП
Адреса: м. Київ, вул. Межигірська 22, оф.20
Телефон / факс: (044) 425-57-87
e-mail: lawyers@uapp.org
Веб-сайт: www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар