Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 квітня 2013

Народні депутати забезпечать захист журналістів на законодавчому рівні

Facebook Twitter LiveJournal

Народний депутат М.Д. Катеринчук пропонує прийняти єдиний закон, який регулюватиме відносини, що встановить основи правового захист діяльності журналістів. Потребу в прийнятті єдиного акту його автор пояснює застарілістю чинного законодавства та його невідповідністю сучасним реаліям.

 

На сьогодні діяльність журналістів визначається цілим рядом нормативно-правових актів, що вносить певну плутанину у визначенні їх статусу. До того ж деякі з норм є застарілими чи такими, що потребують оновлення та узгодження з іншими законами. Проект Закону про захист професійної діяльності журналістів № 2140 від 30.01.2013 об’єднує всі норми, що стосуються діяльності журналістів та приводить їх у відповідність до національних та міжнародних вимог.

Даний законопроект врегульовує відносини, які виникають у процесі здійснення журналістом своєї професійної діяльності, встановлює гарантії такої діяльності, визначає професійні права і обов’язки журналіста, кримінальну відповідальність за порушення законодавства про захист професійної діяльності журналіста.

УАВПП підтримує ініціативу народного депутата М.Д. Катеринчука, адже захист та свобода діяльності журналістів є основою для розвитку якісних та неупереджених засобів масової інформації.

 

Якщо у Вас виникнуть питання, звертайтесь до нас!

З повагою, Юридичний відділ УАВПП

Адреса: м. Київ, вул. Межигірська 22, оф.20

Телефон / факс: (044) 425-57-87

e-mail: lawyers@uapp.org

Веб-сайт: www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар