Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 квітня 2013

Розпочала роботу державна система електронних звернень.

Facebook Twitter LiveJournal

В рамках Плану заходів по виконанню ініціативи «Відкритий уряд» розпочала свою роботу Державна система електронних звернень -  єдиний інформаційний веб-ресурс звернень громадян до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Даний ресурс покликаний спростити порядок подачі запитів на інформацію або звернень громадян в будь-який орган державної чи комунальної влади. Автори системи стверджують, що вона забезпечить підвищення якості та прозорості процесу опрацювання звернень громадян та оперативний контроль за їх розглядом.

Процес подання електронного звернення складається з трьох етапів – заповнення форми  звернення (необхідно ввести ПІБ, адреси та контактних даних заявника, а також теми та власне тексту звернення), додавання електронного підпису та відправки звернення із зазначенням установи – адресата звернення.
За загальним правилом, звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті,  які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів  від дня їх отримання. Якщо в  місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють  необхідний  термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів. (ст. 21 Закону України «Про звернення громадян»).
Подача електронного звернення є безкоштовною.
Єдиною складністю в роботі даного сервісу є отримання електронного цифрового підпису –даних в електронній формі, які додаються до інших електронних даних або логічно з ними пов'язані та призначені для ідентифікації підписувача цих даних.
Видача ЕЦП здійснюється спеціальними організаціями, які мають відповідні ліцензії та сертифікати. Процес видачі ЕЦП включає в себе кілька етапів та здійснюється відповідно до регламентів акредитованих центрів сертифікації ключів (далі - АЦСК). Перелік АЦСК знаходиться тут - http://czo.gov.ua/ca-registry.




Коментарі

Додати коментар