Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


20 вересня 2013

25.09.2013 року фахова дискусія на тему: «Розвиток доставки преси за передплатою».

Facebook Twitter LiveJournal

Система передплати потребує змін! Саме від передплати залежить доступ до місцевих новин біля 50% населення. Лише національний оператор УДППЗ Укрпошта протягом минулого року сукупно доставив понад 1 мільярд примірників газет та журналів. В регіонах з нерозвиненою системою продажу преси у роздріб, передплатні видання є єдиним джерелом місцевих новин. На сьогодні, є скарги від передплатників на несвоєчасне отримання видань та їх разукомплектованісь (без вкладень), тощо.

З іншого боку, національний оператор поштового зв’язку «Укрпошта» несе збитки від доставки і ставить питання про підвищення тарифу на доставку «лише для приведення у відповідність витрат та доходів». Проблемою залишається: 40% обмеження тарифу на доставку преси від передплатної вартості (адже бюджет не компенсує втрати в повному обсязі). З метою їх розв’язання, державою ініційовано ряд змін до чинного законодавства у тому числі: прийняття нової реакції ЗУ про поштовий зв'язок та відміна правил розповсюдження преси. Всі ці питання тісно пов’язані, і для їх рішення необхідна спільна думка і поштовиків, і видавців.

Запрошуємо вас 25 вересня взяти участь у обговоренні. Мета дискусії:

  • Узгодити редакцію правил доставки преси за передплатою, що гарантуватимуть якісну та своєчасну доставку преси.
  • Удосконалити порядок застосування пільгового тарифу на доставку преси, передбаченого частиною 2 статті 9 Закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».
  • Сформувати перелік першочергових до вирішення питань та скарг у сфері до ставки преси за передплатою та узгодити процедуру контролю за якістю та своєчасністю доставки.

Учасники: УДППЗ «Укрпошта», ДП «Преса», УАВПП, НСЖУ, видавці.

Час проведення: 25.09.2013 з 10 00 до 13 00

Місце проведення: Київ, вул. Хрещатик 22 4-й поверх  Дирекція УДППЗ «Укрпошта».

З питань участі у дискусії просимо звертатися до офісу УАВПП:

Тел. 0 44 425 57 87

E mail: lawyer@uapp.org,  organizator@uapp.org

 

Захід здійснено за підтримки Українського медійного проекту «У-Медіа», що виконується Інтерньюз Нетворк завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)».

 




Коментарі

Додати коментар