Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


26 вересня 2013

Результати дискусії на тему: «Розвиток доставки преси за передплатою».

Facebook Twitter LiveJournal

25.09.2013 УДППЗ Укрпошта та УАВПП при підтримці Українського медійного проекту «У-Медіа», провела експертну нараду для вирішення актуальних питань доставки преси за передплатою.

Учасниками дискусії стали експерти з питань розповсюдження видавничих будинків та підприємств доставки УДППЗ «Укрпошта» та ДП «Преса». Підчас обговорення учасники зосередились на вирішенні питань:

  • вдосконалення порядку передплати на періодичні друковані видання за передплатою.
  • реалізації тарифної політики надання послуг з розповсюдження вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою.
  • державної підтримка друкованих ЗМІ.

Досягненням цієї зустрічі є спільне рішення учасників про необхідність розробки нової редакції правил розповсюдження преси. Нагадаємо, що на початку вересня з ініціативи Міністерства юстиції було підготовлено проект наказу про скасування Наказу № 169/81/492 «Про затвердження Правил розповсюдження періодичних друкованих видань». Підчас обговорення було вирішено взяти за основу нової редакції правил розповсюдження преси Проект підготовлений Міністерством транспорту у 2009 році (http://www.mtu.gov.ua/uk/alias_51/15731.html). Протягом наступного місяця буде проведено окрему нараду для підготовки нової редакції правил. Дирекція УАВПП запрошує представників видавничих компаній долучитися до цього процесу та звертатися до офісу УАВПП.

Окрім того учасники обговорили спільні розробки видавців та підприємств доставки, що мають гарантувати якість доставки преси читачу. Покращення якості доставки є одним з необхідних пунктів, що мають бути виконані підприємствами доставки з огляду на підвищення тарифів на передплату. Нагадаємо що у наказі Мінінфраструктури передбачено збільшення з 1 січня 2014 р. тарифів на передплату видань на 45%, при цьому вартість передплатного видання для читача зросте лише на 10 – 15% – за умови незмінної видавничої вартості. За даним підприємств доставки підписна кампанія 2014 року розпочнеться 27.09.2013 року.

Останнім питання обговорення, стала практика застосування пільг передбачених ч.2 ст.9 ЗУ Про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів. Представник УАВПП зокрема зазначив, що питання застосування пільг перш за все спрямоване на виконання соціальної функції держави, тому перш ніж реформувати норму закону слід з’ясувати які саме видання користуються пільгою. УДППЗ «Укрпошта» найближчим часом проведе відповідне дослідження.

 

УАВПП.

Захід здійснено за підтримки Українського медійного проекту «У-Медіа», що виконується Інтерньюз Нетворк завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)».




Коментарі

Додати коментар