Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


27 жовтня 2009

На Рівненщині стартує проект “ТОП-20: видатні рівняни”

Facebook Twitter LiveJournal

У четвер, 3 грудня, в прямому ефірі програми “Телепресклуб” на телеканалі “Рівне 1” буде названо імена 20 найвидатніших людей, які зробили найбільший внесок у розвиток Рівненщини в різних галузях за весь історичний період. Таким буде підсумок першого етапу реалізації проекту “ТОП-20: видатні рівняни”, який стартує в області цими днями з ініціативи головного редактора Видавничого дому “ОГО” Віталія Голубєва і приурочений до 70-річчя Рівненської області.

Організаторами проекту виступають Видавничий дім “ОГО”, ТРК “Рівне 1”, управління освіти та науки облдержадміністрації та Національний університет “Острозька академія”. Мета проекту - допомогти жителям Рівненщини краще пізнати історію свого краю через постаті його найвидатніших діячів, яких оберуть самі люди. Завданням проекту є визначення 20 людей, які зробили найбільший внесок у розвиток Рівненщини в різних галузях за весь історичний період (крім наших сучасників), та донесення інформації про них до жителів області, стимулювання молоді до кращого вивчення історії свого краю.

Перелік з 50 кандидатур, які винесені на голосування, сформувала Експертна рада з числа авторитетних істориків, краєзнавців, журналістів, письменників. Очолити її погодився Герой України Ігор Пасічник – ректор Національного університету “Острозька академія”. Із цього списку жителі Рівненщини, заповнюючи анкети в газетах та відправляючи SMS, і визначатимуть “двадцятку” переможців.

 

До списку претендентів включені люди різних національностей та різних історичних періодів, які народились або певний час проживали на Рівненщині й справили визначний вплив на розвиток Рівненщини, України, світу в цілому. Йдеться не про наших сучасників, а про людей, які вже пішли з життя. На думку організаторів, подібна умова є доречною: це буде, по-перше, виправданим з етичної точки зору, а, по-друге, слугуватиме своєрідним запобіжником від політичних спекуляцій, особливо у нинішній передвиборчий період.

Паралельно проходитиме обласний конкурс учнівських творів “Видатні рівняни” за підтримки управління освіти та науки облдержадміністрації та товариства “Просвіта”. Кращі твори публікуватимуться на порталі Ogo.ua. А в 2010 році вони будуть опубліковані в обласному учнівському альманасі “Проріст”. Переможців конкурсу планується запросити на екскурсію до Острозької академії, а також у студію ТРК “Рівне 1” – у підсумковий “Телепресклуб”, разом із вчителями. Автори кращих творів та їхні педагоги отримають призи та дипломи.

 

Розповіді про “двадцятку” найвидатніших рівнян увійдуть до спецвипуску газети “ОГО” за середу, 2 грудня. А другий етап проекту, який планується, – це виготовлення та трансляція в ефірі ТРК “Рівне 1” циклу тематичних програм про 20 найвидатніших рівнян. Отже, проект буде справді тривалим, відтак тривалим буде і його вплив на свідомість підростаючого покоління, на наше знання історії свого краю.

 

Прес-служба ВД “ОГО”.

 




Коментарі

Додати коментар