Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 серпня 2010

20 журналістів та редакторів теперь знають практичні особливості проведення журналістських розслідувань

Facebook Twitter LiveJournal

20 журналістів та редакторів відвідали 30 липня 2010 тренінг «Журналістські розслідування: практичні особливості жанру» -  сьомий  із серії навчальних заходів, які будуть проведені протягом жовтня 2009 - вересня 2010 в рамках проекту «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно»

Організатором тренінгу виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ).

Тренером виступив Добродомов Дмитро – тренер, засновник газети «Інформатор», сьогодні-генеральний продюсер телеканалу «ЗІК» (автор та ведучий програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?»).   

В рамках одноденного тренінгу, який відбувся в м. Львів, учасники дізналися про методи пошуку тем та специфіка збору інформації для підготовки журналістських розслідувань, методи здобування інформації через інтерв’ю, приципи подачі журналістських розслідувань та їх оформлення, аналітичну складову журналістського розслідування, координації дій та взаємодопомогу у проведенні журналістських розслідувань між журналістами-розслідувальниками та багато інших цикавих та специфічнихособливостей жанру. 

В анкетах зворотнього зв’язку учасники зазначили таке: 

Cердюк Наталія, НТКУ, м. Київ: «Сподобалося: інформативність, наочність, приведення прикладів, роз’яснення складних питань. Особливо для мене булла корисна інформація про розкопування інформації, шляхи отримання інформації, а також все те, що стосується стосунків журналістів з владними структурами та доступ до публічної інформації» 

Семко Олена, Медіа-група «Город», м. Одеса: "Тренінг був надзвичайно практичним та не залишив мене байдужою. Важливо те, що тренінг проводила людина, яка знає «виворіт» журналістських розслдіувань та має великий досвід їх проведення." 

Єдемська Віра, тижневник «Погляд», ЧМГ, м. Чернігів: "Вразила готовність тренера відповідати на будь-які питання та давати вичерпні відповіді. Дмитро надав «рецепти» підготовки якісних ексклюзивних матеріалів та підказки на целий спектр питань, повязаних з підготовкою розслідування – від пошуку тем та контенту до техніки та секретів отримання інформації" 

Роздатковий матеріал тренінгу можна завантажити тут 

Наступні тренінги, заплановані за проектом:

20 серпня 2010, м. Київ Тренінг Олексія Погорелова: «Професійна журналістика та мультимедійність. Найважливіше»

27 серпня 2010, м. Донецьк - Тренінг: «Безпека журналістики в мережі інтернет»

Контактна особа з питань участі у наступних заходах проекту:

Дарія Віннікова

Організаційний директор УАВПП

8 (044) 425-57-87

pr@uapp.org




Коментарі

Додати коментар