Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


2 липня 2010

Українська Асоціація Видавців протестує проти збільшення податкового тиску на видавничий бізнес у 3 рази

Facebook Twitter LiveJournal

Проект Податкового кодексу України, прийнятий Верховною Радою України 17.06.2010 в першому читанні, за експертною оцінкою фінансових служб найбільших видавничих компаній України, призведе до зростання тиску на видавничий бізнес у 2,99 рази. Витрати видавничих компаній зростуть на 24%, а сума сплачених податків, відповідно, зменшиться на 70 – 100%.

Найбільший внесок у це зробить заборона таких видів діяльності приватних підприємців (СПД ФО) як рекламна діяльність, діяльність пов’язана з організацією торгівлі, діяльність у сфері права, діяльність у сфері бухгалтерського обліку та аудиту, діяльність з консультування з питань комерційної діяльності та управління, діяльність з управління підприємствами (Розділ XІV ст.. 2 пункт 2 «Спеціальні податкові режими»). А також розширення бази оподаткування - «Об’єктом оподаткування є надання виробником та/або розповсюджувачем реклами послуг з виробництва та/або розповсюдження (розміщення) реклами рекламодавцю.» (Розділ ХІІ ст. 1 пункт 1.2. Місцеві податки і збори). 

Крім того, схвалення Податкового кодексу у запропонованій редакції призведе до зменшення кількості торгових точок преси, а це потягне за собою падіння тиражів, які продаються, орієнтовно на 30% у порівнянні з поточними показниками. Це призведе до зменшення доходів видавничих компаній на 30%, значно знизиться ефективність їх діяльності та, відповідно, зменшиться розмір сплаченого податку на прибуток.

Причина - суттєве ускладнення роздрібної торгівлі друкованими ЗМІ – яка сьогодні дуже часто здійснюється саме приватними підприємцями (СПД ФО). 

Українська Асоціація Видавців закликає народних депутатів України скасувати усі ініціативи, які призведуть до суттєвого погіршення ділового клімату у видавничій галузі та до скорочення сум податкових надходжень до бюджету України на 70-100% в результаті запровадження Податкового Кодексу.

З повагою,Олексій Погорелов,Генеральний директор УАВПП



Лист протесту [ 1405 KB ]


Коментарі

2010-07-07 16:55 Олексій Погорелов
... Подозреваю, что его вопрос и интерес Минфина связаны с нашими прогнозами о том, что при принятии Налогового Кодекса в существующем виде отрасль сократит налоговые платежи на 70 - 100%. (Соответствующее заявление УАИПП вложено.)

Информация третья.
Президент Янукович сказал, что Кодекс нуждается в доработке, и в существующем виде принят быть не может. В частности, известно, что есть правки Секретариата, которые Рада не может не участь.
Далее идет подборка информации, сделанная юристом УАИПП.
ВАЖНО, чтобы СМИ, входящие в УАИПП, освещали то, как работают депутаты, и как они соблюдают регламент. Нынешняя власть уделяет немалое внимание тому, что пишут СМИ. И они стараются не идти на открытые конфликты со СМИ.
2010-07-07 16:55 Олексій Погорелов
Уважаемые коллеги,
У меня есть три информации для вас в связи с рассмотрением Налогового Кодекса в ВРУ и заявлением УАИПП о том, что издатели против повышения налогов в 3 раза.

Информация первая.
По информации от народного депутата А.Шевченко в провластной группе нардепов есть настроение принимать Кодекс до конца сессии (то есть на текущей неделе). Технически это сделать невозможно - в Кодекс подано 5,5 тысяч правок (!) и профильному Комитету нужно 2-3 месяца на то, чтобы их обработать и принять решение о том, какие из них учесть. А затем внести правки в документ, который пойдет на 2 чтение.
Поэтому, как сказал Шевченко, совершенно непонятно, как депутаты будут голосовать за Кодекс, не нарушив регламент работы ВРУ.

Информация вторая.
Вчера мне звонил некий человек, сказавший что звонит по поручению замминистра финансов, и расспрашивал о том, кто (какие органы) контролируют издателей. Я ответил, что это налоговая и Госкомтелерадио.
Подозреваю, что его вопрос и интерес Минфи
2010-07-06 19:06 ahahanavrak
httpwww.radiosvoboda.orgcontentarticle2091768.html
2010-07-06 16:21 Юрий Серафимович
E-mail: yso@list.ru
Подскажите, как протестовать? Что делать? Куда писать? Я СПД и работаю в издательстве УПЦ Профи Смысл нас душить? Денежная река налогов по 200,00 грн. может измельчать и о чем они тогда будут думать???????

Додати коментар