Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 червня 2010

23 липня 2010 – Тренінг: «Юридичні можливості, заборони та відповідальність журналіста»

Facebook Twitter LiveJournal

 

УАВПП за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ) запрошує журналістів на тренінг «Юридичні можливості, заборони та відповідальність журналіста».   Це восьмий із серії навчальних заходів, які будуть проведені протягом жовтня 2009 - серпня 2010 в рамках проекту «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно»

 

Тренінг відбудеться 23 липня 2010, з 10:00 до 18:00 в м.Київ

 

Аудиторія тренінгу: журналісти, редактори

 

Програма

1.     Яку інформацію та від кого журналіст може вимагати.

2.     Джерела інформації – офіційні та неофіційні. Права журналіста та особи, яка дала інтерв’ю.

3.     Конфіденційні джерела інформації - розкривати чи ні.

4.     Чи є диктофонний запис, запис у блокноті доказом у суді.

5.     Інформація про особу – конфіденційна і відкрита. Яку інформацію журналіст має право отримати, а яку має право поширити.

6.     Інформаційні запити – формальні вимоги та можливості оскарження.

7.     Фото, відео зйомка – права журналіста та особи, яку знімають.

8.     Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста – фіксуємо і притягаємо винних до відповідальності.

 

Інформація про тренера:

 

Котюжинська Тетяна – президент Асоціації медіа-юристів, секретар Національної спілки журналістів України. Досвід захисту прав  журналістів та ЗМІ з 1997 року. За цей час надала більше 3000 консультацій, представляла інтереси журналістів та ЗМІ у багатьох судових процесах, провела більше 100 семінарів, тренінгів, конференцій для журналістів, юристів та суддів України з питань правового регулювання діяльності журналістів, міжнародних стандартів свободи слова, особливостей розгляду інформаційних, адміністративних спорів, узагальнення української судової практики, питань застосування Європейської Конвенції захисту прав людини та основоположних свобод при здійсненні правосуддя в Україні. Є співавтором п’яти законопроектів з реформування державних засобів масової інформації, захисту журналістів, регулювання права на інформацію, посилення захисту майна редакцій, доступу до публічної інформації. Член Комісії з журналістської етики з 2002 року. Член Громадських рад при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, при Державному Комітеті з питань телебачення і радіомовлення, при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня, має Подяки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Центральної виборчої комісії.

 

Умови участі:

- Участь в тренінгу є безкоштовною для членів УАВПП

- Можлива безкоштовна участь лише одного представника від медіа-компанії.

- Організаторами сплачуються: аренда залу, кава-пауза, роздаткові матеріали, сертифікати. Самостійно учасники сплачують проїзд та проживання.

 

Для участі в тренінгу прохання заповнити заявку та направити її до 19 липня 2010 на e-mail: pr@uapp.org

Адресу проведення тренінгу, карту проїзду та додаткову інформацію кожен учасник отримає за 3 дні до проведення майстер-класу на вказаний в заявці e-mail.

 

Контактна особа з питань участі: Дарія Віннікова, Організаційний директор УАВПП, 8 (044) 425-57-87, pr@uapp.org




Коментарі

Додати коментар