Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 лютого 2010

Аналітика та новини в виданні: 15 журналістів дізналися як досягти «золотої середини»

Facebook Twitter LiveJournal

 

15 журналів та редакторів з 11 міст України відвідали майстер-клас  "Аналітика як основа видання: досвід видавничої групи "Промінфо", який відбувся 20 лютого 2010 в м. Львів

 

Організатором майстер-класу виступила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ).

 

В ході одноденного майстер-класу автор та ведучий Василь Масюк – директор та співвласник медіа-групи „Промінфо” (www.prominfo.com.ua) на прикладі власного видавничого будинку навчив учасників як створити баланс аналітики та новин в залежності від типу видання, поділився досвідом збору та підготовки аналітичної інформації в нішевих виданнях, розповів як підняти якість аналітики в виданнях учасників, як вивчати та аналізувати потреби читача та  зробити аналітику цікавою для читача, як просувати видання в Інтернет та заробляти на Інтернет-ЗМІ, як журналісту побудувати гарні стосунки з власником видання, як аналітика впливає на доходи від продажу тиража та реклами та інше.

 

 

Виходячи з аналізу анкет зворотного зв’язку учасників, зазначимо такі коментарі та оцінки:

 

Михальчук Антоніна, редактор, Редакція володимир-волинської міськрайонної газети «Слово правди»: «Такі майстер-класи переорієнтовують погляд на газету як бізнес зі своїми чіткими, почасти, суворими правилами. Цікаві нові погляди на аналітику як жанр, запровадження новітніх технологій, вибір стратегій газети, а також необхідність «бачити» свого читача та вивчати його потреби. За це і будемо боротися!»

 

Баклаженко Ростислав, журналіст, ПП “Інформаційне агентство “Центр медіа”: «Хороший майстер-клас, цікава яскрава людина. Я отримав задоволення від спілкування та отримав відповіді за цікавлячі мене питання»

 

Фурс Марина, кореспондент, ТОВ „Видавничий дім „ОГО”: «Спілкування з цікавою людиною надихнуло на нові ідеї для покращення розвитку власного видання (наприклад, регулярний зворотній зв'язок з читачами). Особливо цінне те, що вся інформація пропущена крізь призму власного досвіду і  є можливість не наступити на ті граблі, на які вже наступали».

 

Солодуха Ольга, Журналіст, ІА Львівський Портал: « Ведучий дуже обізнаний в темі, розумний, сучасний та інтерактивний. Я отримала відповіді на всі свої питання: дізналася про галузеві видання, про співвідношення реклами у виданні, про платформи для подання аналітики,  про тенденції до нішування видань, про підготовку кадрів. Все було конкретно і професійно!»

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що це був третій з дванадцяти навчальних заходів, які будуть проведені протягом жовтня 2009 - серпня 2010 в рамках проекту «Інформаційно цінна журналістика: легко, розумно, креативно».

 

За анонсами наступних тренінгів та майстер-класів слідкуйте на сайті УАВПП або контактуйте з Дарією Вінніковою, організаційним директором УАВПП за телефоном в Києві 044-425-57-87, pr@uapp.org

 

Інформація - УАВПП

 




Коментарі

Додати коментар