Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 грудня 2008

Андрій Лаврик розповів Редакторському Порталу про технологію організації відділу журналістських розслідувань

Facebook Twitter LiveJournal

«Принцип організації відділу розслідувань - такий самий, як й і будь-якого іншого відділу: треба знайти хоча б одну людину, яка вміє і хоче це робити, дати їй гідну зарплатню, посвідчення і робоче місце. Тут немає жодного особливого секрету», - вважає Андрій Лаврік - редактор відділу розслідувань журналу «Український тиждень» та гість он-лайн конференції «Організація відділу розслідувань: як це зробити».

На питання про те скільки людей повинно працювати у відділі розслідувань щоденного видання, Андрій Лаврик сказав наступне. «Якщо редакції потрібні розслідування на регулярній основі, то без спеціалізованого відділу обійтись важко. Розмір штату залежить від потреб і можливостей видання. В «Українському тижні» у відділі розслідувань працює троє, ми тісно взаємодіємо з іншими відділами, починаючи від політики та економіки, закінчуючи культурою та спортом.» А мотивувати журналістів займатися розслідуваннями Андрій Лаврик порадив пряником: «пообіцяйте премію або підвищений гонорар.»

 

Редактори–розслідувальники отримали від Андрія відповіді на усі непрості запитання, в тому числі - скільки коштує повноцінне розслідування, у чому полягає стратегічне планування відділу розслідування, якими мають бути принципи відбору людей у відділ розслідувань, що потрібно щоб ефективно запрацював відділ розслідувань, як спланувати навантаження на відділ, якою є функціональна побудова відділу розслідування , якими є особливості редакційної політики у відділі розслідування, тощо.

 

Он-лайн конференція «Організація відділу розслідувань: як це зробити» відбулася 17 грудня на Редакторському порталі – Redactor.uapp.org.

 

Повний текст он-лайн конференції з Андрієм Лавриком читайте тут: http://redactor.uapp.org/uk/conference/6.html  

 

Інформація: http://redactor.uapp.org




Коментарі

Додати коментар