Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 грудня 2018

Працювати з аудиторіями потрібно фахово, і саме співпраця дозволяє робити якісні проекти.

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», зібрала в місті Біла Церква Київської області редакторів місцевих газет, представників місцевої влади та ОТГ щоб у неформальній обстановці за кавою обговорити – які зміни у взаємодії сторін і необхідні, і потрібні. Адже від медіа очікують активності у поширенні актуальної для мешканців інформації, а медіа шукають нові способи заробити собі на життя.

 

 

«Газети залишилися єдиним каналом інформації, доступ до якого є платним. І це суттєво скорочує їхнє охоплення аудиторії. Тому громадам, які тільки-но створюють власні медіа, варто подумати над тим, щоб їхня газета розповсюджувалася безкоштовно. Та й від послуг Укрпошти можна відмовитися та знайти більш оперативний та більш ефективний спосіб доставки видання читачам», - наголосив Анатолій Шалаєв, радник з питань комунікації ЦРМС Київської області.

 

«Ми працюємо з усіма медіа, поширюємо інформацію через розсилки електронною поштою, а окрім того дуже багато чого публікуємо на власному вебсайті та у Фейсбук групі. Ми вирішили, що наразі ці активності дозволяють нам доносити інформацію до усіх зацікавлених груп, і відмовилися від проведення прес-конференцій. Поки цим цілком задоволені», - поділився досвідом Олег Турій, начальник відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Білоцерківської міської ради.

 

«Сьогодні аудиторії сегментовані, і різні медіа охоплюють різних людей. Тому ми працюємо з усіма – і з газетами, і з сайтами, і з радіо та телебаченням, і з активними Фейсбук групами. Але хочемо дізнатися, що саме маємо покращити у роботі, щоб медіа більш активно висвітлювали те, що є важливим для громади. Зокрема, це питання інвестицій у наші місцеві проекти. Нам важливо, щоб медіа та журналісти допомагали розвивати те, що важливо для мешканців - зокрема, наш місцевий аеропорт», - висловила побажання Катерина Головіна, прес-секретар КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

 

«Для комунікації всередині нашого студентського середовища, і зокрема для вирішення завдань студентського самоврядування, ми активно використовуємо і Фейсбук, і Інстаграм. Але поведінка аудиторії тут дуже різна. У Інстаграмі, зокрема, аудиторія дуже легко як приходить, так і йде – ротація дуже велика. Щоб утримувати увагу, ми маємо не тільки публікувати цікаві фото та відео, але й постійно проводити якісь розіграші, щось дарувати. Студенти дуже активно реагують, коли є подарунки чи щось безкоштовне. Але цим потрібно займатися постійно – інакше аудиторія дуже швидко втратить інтерес та переключиться на щось інше», - додав Євгеній Ворона, магістрант спеціальності публічне управління та адміністрування.

 

«Ми вдячні за пораду щодо варіантів співпраці з місцевою газетою. Ми, дійсно, попросимо їх порахувати скільки нам коштуватимуть їхні послуги з підготовки та поширення для нас однієї-двох сторінок інформації, яку ми вважаємо за необхідне донести до громади. Але ще дуже важливим було обговорення того, як нам ефективно працювати у соцмережах, і зокрема у Інстаграм. Я чітко зрозуміла, що цю роботу потрібно робити фахово, і що сама я це не подужаю – що потрібно залучити молоду людину саме для роботи з нашим акаунтом в Інстаграм», - підсумувала Сухарєва Юлія, спеціаліст відділу електронного урядування та зв`язків з громадськістю Тетіївської ОТГ.

 

Дискусія за кавою «Нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад», яка відбулась 27 листопада 2018 року у місті Біла Церква Київської області, була останньою, десятою з 10 зустрічей, запланованих на вересень-листопад Українською Асоціацією Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Відео з окремими висновками цих обговорень ви можете подивитися на каналі УАМБ в YouTube – тут: https://www.youtube.com/channel/UCcCf63A_CVoTQEGnzApU6ww?view_as=subscriber

Якщо вам потрібні поради, якщо ви маєте питання чи потребуєте допомоги щоб знайти ефективні рішення саме у взаємодії – звертайтеся до Ольги Сергієнко, менеджерки проектів УАМБ, (050)-415-34-24, osergienko22@gmail.com

Ми охоче допоможемо вам у налагодженні ефективної комунікації з мешканцями громади, та підкажемо як поєднати ваш досвід, можливості медіа та врахувати глибинні прагнення тих, хто фінансує медіа громад.

 

 

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 




Коментарі

Додати коментар