Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


23 листопада 2018

Людям дуже важливо знати експертну думку голови ОТГ та дізнаватися про те, що зроблено, з перших вуст.

Facebook Twitter LiveJournal

Українська Асоціація Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», зібрала в Ізюмі Харківської області редакторів місцевих газет, представників місцевої влади та ОТГ щоб у неформальній обстановці за кавою обговорити – які зміни у взаємодії сторін і необхідні, і потрібні. Адже від медіа очікують активності у поширенні актуальної для мешканців інформації, а медіа шукають нові способи заробити собі на життя.

 

 

«Зараз такі часи, коли потрібно робити щось нове. А є сільські голови, які не хочуть займатися створенням об’єднань. Ми ж усі бачимо, що далі без ОТГ просто не зможемо рухатися. І що вже неможливо не проводити публічних обговорень. Тому нам дуже потрібне активне залучення місцевих медіа», - наголосив Володимир Заїка, директор АПК «Хлібопродукт».

 

«Людям важливо отримувати якісну інформацію. Про реформи, наприклад – про те, що насправді зроблено, і що планується. Бо люди охоче сприймають чутки, неперевірену інформацію. А часто це повна брехня», - зауважив Володимир Федченко, приватний підприємець, Оскільська ОТГ.

 

«В якісному медіа дотримуються стандартів журналістики. Я хочу почути позицію ОТГ та бізнесу з цього питання – якою вони бачать співпрацю з медіа, як нам розвивати таку співпрацю. Маю на увазі об’єктивні матеріали та 2 точки зору», - додав Павло Сухарєв, директор ТРК «Надія».

 

«Немає нічого гіршого, коли реформовані газети залишаються бойовими листками місцевих адміністрацій або новостворених ОТГ. У той саме час є дуже важливим, щоб керівники ОТГ ділилися своїми думками з громадою, і щоб розповідали про те, що зроблено, не лише на зборах та нарадах керівництва ОТГ. Наприклад, до річниці створення ОТГ ми друкуємо матеріал-розмову з головою – про те, що вдалося за рік, як він оцінює результати. До того ж він був у Польщі, бачив їхній досвід. Мешканцям громади цікаво, як він оцінює те, що там побачив. Його експертна думка є важливою! Про таке варто писати», - підсумував Костянтин Григоренко, головний редактор «Обрії Ізюмщини».

 

Дискусія за кавою «Нові точки взаємодії місцевих медіа та об’єднаних громад», яка відбулась 21 листопада 2018 року у місті Ізюм Харківської області, була дев’ятою з 10 зустрічей, запланованих на вересень-листопад Українською Асоціацією Медіа Бізнесу за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Наступна – 27 листопада у Білій Церкві. Приєднуйтесь!

Ми допоможемо знайти ефективні рішення саме у взаємодії – завдяки поєднанню досвіду, можливостей, врахуванню глибинних прагнень тих, хто фінансує медіа громад. Контактна особа з питань участі – Ольга Сергієнко, менеджера проектів УАМБ, (050)-415-34-24, osergienko22@gmail.com

 

 

Заходи відбуваються за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 




Коментарі

Додати коментар