Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


17 листопада 2016

Медіаорганізації закликають владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

Facebook Twitter LiveJournal

Національна спілка журналістів України та Українська асоціація медіа бізнесу  занепокоєні зволіканням із затвердженням Постанови Кабінету Міністрів зі списком редакцій, які беруть участь у пілотному етапі реформування. Протягом останнього місяця вже тричі переносилося затвердження Постанови на засіданні Уряду і на цьому тижні вкотре не відбулося затвердження.

Ще у жовтні від НСЖУ та УАМБ було направлено листа на ім’я Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана, в якому зверталася увага на те, що подальше затягування із затвердженням переліку газет – учасників першого етапу реформування не просто гальмує, а ставить під загрозу увесь пілотний проект із реформування  державних та комунальних ЗМІ.

«Подекуди відсутність цієї постанови Кабміну розв’язує руки керівникам органів місцевого самоврядування, і вони намагалися вплинути на рішення редакцій на користь другого етапу, тобто шукають способи забезпечити важелі тиску на редакції», – ідеться в листі медіаорганізацій за підписами їхніх керівників Сергія Томіленка і Олексія Погорелова.

Керівники організацій наголошують: ті 244 хоробрі видання, які повірили в те, що держава нарешті готова їх відпустити у самостійне плавання, тепер не тільки зневірилися, але й не знають, що робити. Адже бюджетне планування на 2017 рік завершується, а вони не можуть стати приватними. Отже, залишаться комунальними, але без бюджетної підтримки.

Медіаорганізації ще раз закликають владу не зволікати з впровадженням важливої медіареформи.

 

 

УАМБ

НСЖУ




Коментарі

Додати коментар