Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 серпня 2015

Мінінфраструктури твердить, що послуги передплати подорожчають на 53%, але у видавців все одно виходить понад 100%!

Facebook Twitter LiveJournal

У відповідь на запит УАВПП перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер заявляє, що передплата зросте в середньому на 53% (лист Мінінфраструктури). В УАВПП проаналізували лист Міністерства інфраструктури та вимагають проведення негайної перевірки достовірності даних та розрахунків, адже цифри надані видавцями, значно перевищують «середній відсоток» наданий Мінінфраструктури (Відповідь УАВПП).

З моменту оприлюднення проекту наказу про підвищення тарифів, ряд видань (різної сфери розповсюдження, тиражності, тощо) провели розрахунок підвищення фактичної вартості доставки своїх видань у 2016 році за запропонованими підвищеними тарифами та встановили, що таке підвищення сягатиме 80% - 108%, а іноді 120%.  Найбільше підвищення чекає на багатополосні видання – лідери за аудиторією в регіонах. Таким чином, твердження про те, що підвищення на «в середньому» складе 53% - це погана версія жарту про середню температуру по лікарні. Нагадаємо, що крайні значення такої середньої температури означають смерть пацієнтів. Йдеться у відповіді УАВПП на лист міністерства.

УАВПП спільно з партнерами, послідовно відстоює право видавців на справедливі та обґрунтовані тарифи на передплату. Завдяки системній роботі та підтримці видавців нам вдалося досягти підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення у цьому питанні (посилання), на черзі Кабмін.

Ми закликаємо кожну редакцію звернутися до підприємств розповсюджувачів ПАТ «Укрпошта» та ДП «Преса» аби розрахувати запланований відсоток підвищення вартості передплати. Ми просимо всіх небайдужих підтримати протест проти підвищення цін на доставку видань за передплатою якщо таке підвищення загрожує стабільній роботі Вашого видання.

 

УАВПП




Коментарі

Додати коментар