Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


11 серпня 2015

Українські газетярі та видавці протестують проти необґрунтованих тарифів на доставку передплати

Facebook Twitter LiveJournal

Хвилю протестів викликав оприлюднений Мінінфраструктури проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».

Після спільного протесту УАВПП та НСЖУ друковані видання почали масово протестувати проти нововведення. Намір суттєво, на 122% в середньому, збільшити вартість послуг з доставки передплати обурює видавців і невеликих місцевих газет, і національних журналів.

Так, згідно з інформацією, яку має у своєму розпорядженні УАВПП, листи з протестами проти підвищення цін на доставку передплати вже надіслали:

ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа»,

ДП «Будра-Україна»,

Видавничий дім «Едіпресс Україна»,

Редакція Газети «Зоря» (Дніпропетровськ),

Газета «Сімейна Газета»,

ІА «Центр МЕДІА»,

Газета «На пенсії»,

Газета «Кременчугский телеграфЪ»,

Газета «Обрії Ізюмщини»,

Газета «Трудова слава»,

Медійна компанія «Життя і діло».

 

Як вже зазначалося, основного удару у разі прийняття наказу зазнають місцеві ЗМІ, для яких збільшення вартості доставки складе, в середньому, 122%. Однак для кожної газети чи журналу ситуація індивідуальна і подорожчання передплати тільки посилить негативний вплив від збільшення витрат на папір та на друк.

УАВПП й надалі вимагатиме від Міністерства інфраструктури переглянути проект наказу, а якщо це не вдасться - заблокувати його під час затвердження в Уряді. Наша мета - не допустити необґрунтованого підвищення тарифів на передплату, а замість цього – знайти альтернативний шлях для виведення УДППЗ «Укрпошта» на роботу без збитків.

Ми закликаємо всі ЗМІ приєднатись до обговорення проблеми підвищення цін на доставку преси. Для цього кожна редакція має надіслати свій лист на адресу Прем’єр-міністра України і на власних розрахунках продемонструвати вплив нових тарифів.

Якщо ви потребуєте більше інформації чи консультаційну підтримку - звертайтесь до офісу УАВПП.

Контакти УАВПП:

Адреса: м. Київ, вул. Спаська, 31-Б, оф. 301, 3 поверх (ст. метро “Контрактова площа”)
Телефон / факс: (044) 425-58-21

Телефон: 0504153424
E-mail: organizator@uapp.org
Веб-сайт: www.uapp.org




Коментарі

Додати коментар