Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


8 липня 2013

9.07.2013 відбудеться прес-конференція благодійного проекту "Читати на рівних"

Facebook Twitter LiveJournal


9 липня 2013 в 11:00 в прес-центрі «Укрінформ», за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8/16,  відбудеться прес-конференція, присвячена старту першого всеукраїнського благодійного проекту збору коштів на створення книг для сліпих дітей «Читати на рівних».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У прес-конференції візьмуть участь:

1. Валерій Сушкевич, голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, голова Всеукраїнського громадського об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України».

2. Олексій Погорєлов, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси.

3. Ірина Новікова, директор агентства маркетингових комунікацій TalanCommunications.

4. Олена Лобова, директор видавничого дому PerekhidPublishingHouse, керівник проекту «Читати на рівних».  

Організатори благодійного проекту «Читати на рівних» планують зібрати кошти для створення мінімум 4 200 екземплярів книг шрифтом Брайля на пластикових сторінках для сліпих та слабозорих дітей. Вартість виробництва одного примірника такої книги становить понад 400 грн.   Вперше в рамках благодійного проекту для дітей з особливими потребами об'єднуються зусилля видавців періодичної преси України. Учасники кампанії закликають українців підтримати соціальну ініціативу Асамблеї інвалідів.

  Актуальність проекту «Читати на рівних»

В Україні, за неофіційними даними, понад 100 тис. дітей з вкрай слабким зором, з них понад 1 тис. - тотально незрячих. Для них одним з найважливіших засобів отримання інформації завжди служили тактильні книги, набранниешріфтом Брайля, яких у нашій країні катастрофічно не вистачає.   За час існування України в статусі незалежної держави не була видана жодна художня книга для дітей шрифтом Брайля. І навіть школи для незрячих дітей забезпечені навчальною літературою в середньому на 15%, в кращому разі на 42% від існуючої потреби.   При цьому потреба слабозорих і тотально незрячих людей в книгах істотно перевищує аналогічну потребу звичайних українців. За даними Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. М. Островського, зрячий українець у середньому освоює 12 книжок на рік, а читач спеціалізованої бібліотеки для сліпих-50!  

Трансляція Онлайн

Для більш детальної інформації та акредитації звертайтесь за телефоном 063 189 59 86 або пишіть на chytaty@gmail.com    




Коментарі

Додати коментар