Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


25 лютого 2011

Лондонський суд відмовився розглядати позов Фірташа проти Kyiv Post

Facebook Twitter LiveJournal

Високий суд у Лондоні відмовив у розгляді позову про захист честі й гідності українського бізнесмена Дмитра Фірташа проти газети Kyiv Post. Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 24 лютого. Про це ТК повідомили в редакції газети.

Як уточнює міжнародна правозахисна організація «Артикль 19», позов стосувався чотирьох осіб - видавця, власника, головного редактора й автора статті у Kyiv Post. 

Предметом позову стала стаття, опублікована в липні 2010 року, у якій ідеться про результати міжнародного арбітражу у справі «Росукренерго». Дмитро Фірташ стверджував, що стаття завдала шкоди його репутації у Великій Британії. 

У день розгляду спору між Фірташем і Kyiv Post «Артикль 19» провела акцію під стінами суду проти так званого «наклепницького туризму» у Великій Британії, закони якої дозволяють засудити за наклеп журналістів з інших країн. 

Газета Kyiv Post на знак протесту проти англійського дифамаційного законодавства наприкінці минулого року заблокувала доступ до сайту користувачам з Великої Британії. 

Нагадаємо, що саме в Лондоні у Високому суді правосуддя у 2008 році бізнесмен Рінат Ахметов виграв справу про наклеп в інтернет-видання «Обозреватель», за якою видання мало сплатити позивачу 100 тисяч доларів.  Британська влада у січні висловила намір лібералізувати законодавство про відповідальність за наклеп, яке робить Велику Британію центром так званого судового туризму.

telekritika.ua




Коментарі

Додати коментар