Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 грудня 2010

24 грудня 2010 року - Запрошуємо до дискусії: «Усунення недобросовісної реклами лікарських засобів, та товарів немедичного призначення»

Facebook Twitter LiveJournal

24 грудня 2010 року о 10:00 Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси проведе дискусію за круглим столом на тему: «Усунення недобросовісної реклами лікарських засобів, та товарів немедичного призначення».

Круглий стіл буде присвячений виробленню практичних кроків, що мають сприяти зменшенню кількості недобросовісної реклами, яка вводить в оману щодо якості та впливу лікарських засобів та виробів немедичного призначення яка шкодить здоров’ю громадян.

Коло питань, які обговорюватимуться:
• Основні порушення законодавства про рекламу, що впливають на стан охорони здоров’я громадян.
• Економічні показники заборони розповсюдження реклами ліків лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації.
• Правові механізми зменшення кількості недобросовісної реклами, що впливає на стан охорони здоров’я.

Протягом 2010 року представниками МОЗ України, Комітету ВР з питань охорони здоров’я активно обговорюється необхідність заборони реклами лікарських засобів, з метою покращення стану охорони здоров’я населення. Для цього Комітетом розроблено та активно пропонується до прийняття ВР України проект Закону № 7007, що забороняє не тільки рекламу ліків у ЗМІ, а й навіть будь-яку інформацію про ліки, окрім інформації розміщеної у спеціалізованих «лікарських» виданнях.

За оцінками розповсюджувачів реклами, така заборона окрім негативного економічного ефекту на фармацевтичний та рекламний ринки не матиме реального впливу на покращення ситуації у питанні охорони здоров’я. Основну шкоду громадянам завдає інформаційний матеріал, що не має відношення до реклами ліків.

Для того, щоб виробити дієві механізми вирішення переліку питань, окресленого МОЗ України та Комітетом Верховної Раді України, УАВПП організовує дискусію, на яку запрошені представники контролюючих органів, Комітету у справах захисту прав споживачів, розповсюджувачів реклами та рекламодавців.

Вже підтвердили, що візьмуть участь в обговоренні:
- Олег Кобельков, начальник відділу контролю реклами, Департаменту споживчої політики та реклами, Держспоживстандарту України.
- Олег Дорофєєв, адвокат, ЮФ Noerr
- Сошинский Сергій, президент Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я українського народу».
- Андрющенко Ірина, керівник Робочої Групи УАВПП з питань просування преси як рекламоносія та по роботі з рекламними агенціями.

Круглий стіл відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14, Готель «Хрещатик», конференц-зал «Андріївський».

Для участі у круглому столі звертайтесь за телефоном 425-57-87, 097 481 777 8 чи на електронну адресу lawyer@uapp.org

Початок реєстрації учасників круглого столу у п’ятницю 24 грудня 2010 року з 09.30;
Початок роботи круглого столу – 10.00, закінчення – 13.00.

Круглий стіл відбудеться за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні.




Коментарі

Додати коментар