Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


29 січня 2019

Сервіси для створення мультимедійних історій

Facebook Twitter LiveJournal

У слові лонгрід (longread) вже сама частина long (довгий) відштовхує. Як же авторам історій зробити їх більш цікавими, інтерактивними? Як досягнути однієї із найголовніших цілей – аби історії були прочитані до кінця? Як стильно оформити свій матеріал? Пропонуємо добірку платформ, на яких зробити це можна максимально просто та зі смаком.

Atavist

Платформа Atavist дозволяє розбавити текст не тільки картинками чи відео, але й інтерактивними діаграмами, картами та гіфками. Активно співпрацює із соцмережами: в проект можна легко вставляти контент із Facebook, Twitter, Vimeo, YouTube, SoundCloud.

Раніше платформа використовувала шаблони в стилі WordPress, а у 2015 команда розробників сервісу презентувала нову, значно простішу та мобільнішу версію. Зараз — це платформа, на якій можливості автора практично не обмежені, а ідея може гідно візуалізуватися.

Сервісом користуються для створення масивних проектів, котрі містять багато візуального вмісту.

Atavist дозволяє також монетизувати контент — отримувати гроші від переглядів, проте для цього потрібно придбати ліцензію.

Прикладhttps://pulitzercenter.atavist.com/flight-from-syria

Medium

Один із перших сервісів, на якому кожен охочий може зверстати історію і вигляді нескладного лонгріду. Зазвичай використовується як блог-платформа. Дуже простий та зручний у використанні, проте функціонал — обмежений.

Прикладhttps://medium.com/s/story/what-its-like-to-be-90-something-368780082573

Ready Mag

Перевагою цього сервісу є те, що він пропонує багато варіантів оформлення «шапки» проектів. Тоді, як на інших ресурсах розміщення картинки чи розмір шрифту початкових блоків незмінні, на Ready Mag ви зможете оформити «вступне слово» лонгріду максимально точно до свого задуму.

Прикладhttps://readymag.com/aljazeera/cities/

ShortHand

За лінком — бета-версія сервісу, за допомогою якого до тексту можна додати анімовану інфографіку, хроніки подій та різноманітні типи мультимедійного контенту. Простий та зрозумілий для використання, проте і функціонал — базовий.

Прикладhttps://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-e8c6cbab-da44-4a3c-8f9b-c4fccd53dd24

Tilda

На цьому ресурсі зверстати лонгрід вашої мрії можна за годину. Платформа пропонує поділити текст на блоки та оформити їх у вигляді одного із вже готових шаблонів. Базовий набір блоків — у вільному доступі, є також персональна та бізнес-ліцензії – 12$ та 25$ відповідно. Перевага цієї платформи у тому, що код вашого лонгріду чи навіть цілого проекту можна скопіювати та вбудувати на своєму сайті.

Лонгрід повинен гарно виглядати не тільки на екрані ноутбука, але й мобільного. Функціонал Tilda дозволяє про це подбати.

Ця платформа закохує у себе не тільки журналістів-новачків. Послугами сервісу користуються навіть такі відомі видання як Vogue, Aljazeera та інші.

Прикладhttp://littattoo.platfor.ma/

Список ресурсів для верстки лонгрідів та проектів невичерпний — постійно створюються нові платформи й удосконалюються старі. Тому давайте волю ідеям — шансів, що вони будуть вдало реалізовані, – сьогодні більше, ніж будь-коли.

 

Джерело: Інтерньюз




Коментарі

Додати коментар