Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


15 листопада 2021

Комісія з журналістської етики у партнерстві з Центром екологічних ініціатив «Екодія» проводить опитування журналістів на тему екології та зміни клімату в медіа

Facebook Twitter LiveJournal

Згідно з дослідженням «Довкіллєва проблематика в публічному інформаційному просторі України» 2021 року, тема екології та навколишнього середовища за весь період з 2019 по червень 2021 становить 2,3% медіаполя українських загальнонаціональних ЗМІ та 3% регіональних медіа.

Схожі дані отримували також експерти Інституту масової інформації (ІМІ). Зокрема, на початку 2019 року, експерти ІМІ в одному зі своїх досліджень виявили, що в регіональних медіа лише 2% матеріалів стосувались екології.

Це мізерний відсоток новин, і, найімовірніше, такого обсяг інформації недостатньо для того, щоб споживачі розуміли, що насправді відбувається зараз з екологією в Україні.

Крім того, під час моніторингу експерти ІМІ зафіксували, що лише 1% загальної кількості матеріалів стосувався екології. Причому найчастіше в новинах про екологію траплялися згадки про шведську екоактивістку Ґрету Тунберґ – 16,5% (загальної кількості новин про екологію).

Комісія з журналістської етики у партнерстві з Центром екологічних ініціатив “Екодія" у рамках проєкту “Розвиток кліматичної журналістики в Україні через розвиток спроможності українських ЗМІ висвітлювати зміни клімату” проводить Опитування представників медіа (журналістів, редакторів та медіаменеджерів) щодо проблем та прогалин у розвитку кліматичної журналістики в Україні.

Мета опитування дослідити яких конкретних знань не вистачає журналістам і редакціям при висвітленні екологічної проблематики та змін клімату,  також які етичні проблеми та порушення журналістської етики існують в українських медіа.

На заповнення анкети знадобиться не більше 7 хв.

Анкета анонімна, всі відповіді будуть подаватися в знеособленому вигляді.

Опитування проводиться з 12 по 24 листопада 2021 року.

Пройти опитування https://forms.gle/qHq8UUtKyxQdSuzm9

Опитування «Розвиток кліматичної журналістики в Україні» стало можливим завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Розвиток кліматичної журналістики в Україні через підтримку спроможності українських ЗМІ висвітлювати зміни клімату», який виконує Комісія з журналістської етики у партнерстві з Центром екологічних ініціатив “Екодія". Погляди, висловлені в цьому опитуванні, належать автору(-ам) і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

 




Коментарі

Додати коментар