Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 квітня 2016

УАВПП та Громадська Рада при Держкомтелерадіо шукають способи захистити передплату від монополізації

Facebook Twitter LiveJournal

Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення підтримала ініціативу УАВПП щодо недопущення монополізації та погіршення якості доставки преси. Громадська рада вирішила звернутися до голови комітету Олега Наливайка з проханням не допустити відміни важливого нормативного акту, який дозволяє видавцям контролювати процес доставки преси до передплатника.

УАВПП та Громадська Рада при Держкомтелерадіо  шукають способи захистити передплату від монополізації

Причиною звернення стала спроба Міністерства юстиції та Мінінфраструктури визнати таким, що втратив чинність наказ Державного комітету зв'язку України, Міністерства інформації України, Міністерства транспорту України від 10 грудня 1998 року № 169/81/492 «Про затвердження Правил розповсюдження періодичних друкованих видань».

Це єдиний нормативний документ, який обумовлює взаємодію видавців, розповсюджувачів та споживачів. Хоча текст документу, безумовно, потребує оновлення, його необхідність виправдана – це засвідчують як видавці, так і організації, які здійснюють передплату. Даними Правилами регламентується порядок оформлення передплати на періодичні друковані видання, порядок їх здавання на експедирування, їх перевезення та вручення передплатникам, враховується специфіка даної діяльності та визначено багато інших важливих питань, які затверджуються лише даними Правилами. Про це йдеться у заяві Громадської ради.

Аби гарантувати цивілізовані та прогнозовані умови роботи видавців та розповсюджувачів, Громадська рада запропонувала голові Держкомтелерадіо звернутися до ініціаторів відміни правил з альтернативною пропозицією. Медіа спільнота вимагає не відміняти правила, а переглянути їх текст та затвердити правила розповсюдження періодики у новій реакції.

 

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар