Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


4 грудня 2015

УАВПП просить Президента захистити комунальні газети від розкрадання

Facebook Twitter LiveJournal

УАВПП звернулася до Президента України Петра Порошенка з листом щодо вжиття негайних заходів для захисту права комунальних газет на займані приміщення. Це є необхідним заходом для захисту конституційного права громадян України на вільний доступ до інформації – особливо на тих територіях, де сьогоднішня комунальна газета є єдиним друкованим ЗМІ.

Після прийняття 24 листопада закону про «роздержавлення преси», УАВПП отримує тривожні повідомлення редакцій комунальних газет. Редактори опозиційних до місцевої влади комунальних газет стверджують, що їх всіляко намагаються виселити із займаних приміщень до підписання Закону «про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ».

Незважаючи на дію постанови ВРУ № 901-VI від 16.01.2009 р., якою редакції ЗМІ заборонено виселяти із займаних приміщень, окремі представники місцевої влади ігнорують вимоги цього документу та вже ініціювали розгляд рішень про позбавлення редакцій місцевих ЗМІ займаних приміщень.

Саме тому УАВПП вимагає від Президента гарантувати конституційне право громадян України на безперешкодний доступ до інформації шляхом встановлення контролю за жорстким виконанням вимог чинного законодавства місцевими чиновниками в частині захисту інтересів вітчизняної місцевої преси та не допустити прийняття рішень, спрямованих на позбавлення редакцій газет та журналів гарантованого права на пільгову оренду приміщень.

УАВПП забезпечує безкоштовну юридичну підтримку для редакцій, які опинилися у скруті.

 

Також гаряча лінія УАВПП консультує видавців та журналістів в рамках проекту підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ" за підтримки офісу Ради Європи в Україні. Головна мета - сприяти збереженню та розвитку вітчизняної преси в процесі реформування.

Крім цього, УАВПП надає редакторам комунальних ЗМІ безкоштовні консультації управлінського характеру – щодо ефективних дій для прибуткової роботи ЗМІ без дотацій та термінових кроків для успішного реформування комунального видання у незалежне.

Консультації надаються з 10:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю за тел. 044 425 57 87 та 050 415 34 24

В інший час звернутися по допомогу можна через електронні сервіси:

1) http://www.uapp.org/consulting_legal.htm

2) Або надсилайте запити безпосередньо на електронну пошту: lawyer@uapp.org

Ми у максимально стислий термін повідомимо про строк, необхідний для підготовки відповіді на звернення. Відповіді на найбільш популярні питання будуть викладені у вигляді узагальнених консультацій.

 

Проект «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ» впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні". Програма має на меті зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, різноманітності та плюралізму в ЗМІ; відкритого, всебічного, сталого та орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини та ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними. Детальніша інформація про проект - http://www.coe.int/uk/web/kyiv/41

 

 

УАВПП

 




Коментарі

Додати коментар