Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


18 вересня 2014

Новий Закон про обов’язковий примірник документів вже у ВР.

Facebook Twitter LiveJournal

У законопроекті нам вдалося відстояти основну вимогу галузі щодо скорочення кількості одержувачів обов’язкового примірника до 3-х. Замість біля 20-ти потенційних одержувачів за діючим Законом, передбачається доставляти обов’язків примірник виключно - Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського, Національній парламентській бібліотеці України, Державній науковій установі «Книжкова палата України імені Івана Федорова» (далі - Книжкова палата України);

Спільними зусиллями УАВПП та Держкомтелерадіо розроблено та винесено на розгляд Верховної Ради України Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо доставляння обов'язкового примірника документів № 5039 від 05.09.2014р.

Сучасний стан вітчизняного інформаційного фонду, вкрай поганий через не доставку біля 50% видань. За недоставляння обов’язкового примірника документів передбачена адміністративна відповідальність. Не дивлячись на це,через недосконалість чинного Закону, біля половини видавців систематично порушують вимогу про відправку примірників. Тому ми закликаємо видавців та журналістів висвітлювати процес прийняття Законопроекту № 5039 від 05.09.2014р. аби голосування пройшло успішно.

Окрім того новий законопроект передбачає новацію, що має створити принципово новий ресурс – електронну базу періодичних видань. Для цього законопроектом передбачено обов'язковий безоплатний примірник малотиражних документів (до 100 примірників) та електронний оригінал-макет періодичних видань відправляти – Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського та Книжковій палаті України.

 

Здійснення моніторингу законодавства стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю УАВПП та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

УАВПП.




Коментарі

Додати коментар