Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


6 березня 2013

Німеччина зобов’язала новинні агрегатори платити видавцям.

Facebook Twitter LiveJournal

Німецький парламент ухвалив закон, котрий зобов’язує сайти-агрегатори платити авторам поширюваного ними новинного контенту, пише The Daily Telegraph.

Новому закону німецькі ЗМІ дали умовну назву «податок на Google» – посилаючись на популярний новинний агрегатор Google News.

Із зрозумілих причин, відзначає The Daily Telegraph, представники Google не підтримували введення подібного закону. Аналогічні правові конфлікти компанії вдалося владнати, домовившись із правовласниками у Бельгії та Франції.

Наприкінці листопада 2012 року Google запустила для своєї німецької аудиторії портал Defend Your Net («Захисти свій інтернет»), на якому корпорація пояснювала «негативні наслідки» законопроекту про заборону на використання у пошуковиках матеріалів різноманітних видань. Таким чином Google намагалася заручитися підтримкою німецького суспільства у питаннях копірайту.

На Defend Your Net, зокрема, вказувалося, що у випадку схвалення Бундестагом закону про розширення ексклюзивних прав видань на свій контент німецьким користувачам стане набагато складніше знайти в інтернеті ту чи іншу інформацію, а на її пошук витрачатиметься відчутно більше часу.

Крім цього, представники Google підкреслювали, що у видавців вже є інструменти, за допомогою яких можна регулювати появу матеріалів у пошуковій видачі Google.

У Google також наголошували, що компанія не отримує від публікації подібних посилань жодного прибутку – через відсутність реклами у сервісі Google News.

 

Джерело: http://osvita.mediasapiens.ua/material/15847




Коментарі

Додати коментар