Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


16 лютого 2010

Бюджет політичної реклами на місцевих виборах складе понад 200 млн грн

Facebook Twitter LiveJournal

16 лютого Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих рад на 30 травня у зв'язку з відсутністю бюджету, а відповідно і коштів на проведення виборів, повідомляє «Українська правда».

Тепер, якщо не з'являться нові законодавці ініціативи, місцеві вибори відбудуться або у вересні цього року, або вже у березні 2011 року. В останньому випадку регіональні медіа, які дуже сподівалися заробити на політичній рекламі найближчим часом, змушені будуть переглянути плани на поточний рік. 

За припущенням голови ради директорів Асоціації незалежних регіональних видавців України, президента медіакорпорації RIA Олександра Човгана, регіональна преса може розраховувати на сумарний бюджет, «набагато більший за 50 млн грн». 

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова зазначає, що скасування виборів суттєво позначиться на регіональних телерадіокомпаніях. «Безумовно, регіональні компанії, які отримали не дуже великі бюджети на національних виборах, дуже чекали на місцеві вибори. Ми не вираховували конкретну суму надходжень, але можемо сказати, що скасування суттєво позначиться на регіональних компаніях», - сказала вона ТК. 

На думку керівника Асоціації зовнішньої реклами України Артема Біденка, бюджет кампанії у зовнішній рекламі міг скласти 40-50 млн грн за весь період агітації починаючи з березня. «Якщо ж вибори переносять на вересень, а це швидше за все й станеться, то втрати будуть незначними. Буде залучене літо, період спаду, і в цілому ринок, швидше за все, виграє. Будуть витрачені ті ж бюджети (40-50 млн грн), але за триваліший період часу», - прогнозує він. 

Враховуючи, що до районних, міських та обласних рад депутати і голови обираються на партійній основі, можна також очікувати залучення загальнонаціональних телеканалів. Таким чином, загалом бюджет реклами у медіа на місцевих виборах перевищить позначку у 200 млн грн (якщо вибори усе-таки відбудуться цього року).  

«Телекритика»




Коментарі

Додати коментар