Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


9 червня 2020

Можливості для фінансування від Балтійського Центру Медіа Досконалості

Facebook Twitter LiveJournal

Шановні читачі!

Перед Вами – електронний бюлетень, який  Балтійський Центр Медіа Досконалості (BCME) готує на допомогу незалежним медіа в країнах Східного Партнерства. У ньому ми збираємо для вас грантові оголошення й інші новини щодо можливостей фінансування, доступні для медіа Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Грузії та України.

Ми хочемо, щоб цей бюлетень полегшив вам доступ до донорського фінансування, спростив пошук інформації і зробив ваш фандрайзинг більш ефективним. В розділі «Новини фінансування» ви знайдете останні грантові оголошення.

ВСМЕ щиро сподівається, що ця публікація зробить свій внесок в діалог між донорами і незалежними ЗМІ Східного Партнерства та сприятиме більшій різноманітності в медіа ландшафті регіону.

Якщо у вас є побажання, рекомендації чи ви готові поділитися враженнями про цей бюлетень, пишіть нам за адресоюinfo@baltic.media

Ми будемо старатися для вас!

З повагою,

Укладачі бюлетеня Funds4Media

 

Чи вдалося вам використати будь-які можливості, про які ми говоримо?

Будь ласка, заповніть коротку анкету - https://bit.ly/3gQYgFW або зв’яжіться з нами написавши на info@baltic.media. Ваш відгук допоможе нам продовжити цю роботу

1.      Artdocfest / Riga 2020 проводить пітчинг документальних проектів

Географія: країни колишнього СРСР

Фестиваль Artdocfest і Baltic Sea Forum for Documentaries (BSD) приймають заявки на пітчинг документальних проектів, який пройде в Ризі з 2 по 5 вересня. Автори документальних проектів можуть представити їх на пітчинг. Для участі в пітчингу експерти відберуть десять документальних проектів з країн колишнього СРСР. Деякі з обраних проектів візьмуть участь у головній сесії BSD і будуть представлені європейським продюсерам. Організатори беруть на себе транспортні витрати на проїзд до Риги і проживання для режисерів відібраних проектів. Кращий проект буде нагороджений дипломом Artdocfest / Riga і грошовою премією від генерального партнера фестивалю – телеканалу ''Настоящее время''

Деталі: https://bit.ly/2BrO5Y5

Дедлайн: 15 червня 2020 року

 

 

2.      Гранти на розробку фактчекінгових проєктів від International Fact-Checking Network

Географія: весь світ

Організована Poynter Міжнародна фактчекінгова мережа (International Fact-Checking Network https://www.poynter.org/author/ifcnglobal/) приймає заявки на участь в програмі Fact-Checking Development Grant.

Подати заявки на цей грант можуть організації, які регулярно протягом як мінімум трьох останніх місяців публікують матеріали з неупередженої перевіркою фактів.

Програма відкрита для організацій, які заробили гарну репутацію фактчекінгових організацій, які зацікавлені в реалізації проектів, пов'язаних зі створенням відео, розробкою інструментів, нарощуванням аудиторії і тестуванням нових форматів.

Розмір грантів - до 50 000 доларів США; на розробку проектів дається шість місяців.

Деталі: https://bit.ly/2zQRIXq

Дедлайн: 17 червня 2020 року.

 

3.       Гранти від Фонду NED на підтримку ЗМІ

Географія - весь світ

Національний фонд підтримки демократії (NED) оголосив про новий прийом заявок на гранти на підтримку проектів зі зміцнення демократії та демократичних інститутів.

Подати заявки можуть незалежні медіа, громадські організації та асоціації, які працюють в різних країнах – тих, які переходять до демократії, з недавно встановленою демократією, з напівавторитарним режимом або режимом репресій і жорсткого придушення.

Фонд NED зацікавлений в наступних пропозиціях: розвиток і захист прав людини і законності; підтримка свободи інформації та незалежних медіаресурсів; підтримка громадських ініціатив і громадських організацій; підтримка громадянської грамотності; сприяння вирішенню демократичних конфліктів; забезпечення звітності та прозорості; підтримка глобальної ринкової економіки.

Суми грантів залежать від масштабу і сфери дії проектів. Середній грант розрахований на 12 місяців і становить близько 50 000 доларів США.

Деталі: https://bit.ly/35IAlTV

Дедлайн: 19 червня 2020 року.

 

4.      Фестиваль фільмів про міграцію, різноманіття і соціальну інтеграцію для молодих авторів

Географія - весь світ

Молодіжний фестиваль відео PLURAL+ фінансується Альянсом цивілізацій ООН (UNAOC) http://www.unaoc.org/ і Міжнародною організацією з міграції (IOM) http://www.iom.int/cms/en/sites/iom/home.html.

Автори фільмів у віці до 25 років можуть представити на фестиваль фільми про міграцію, різноманіття і соціальну інтеграцію тривалістю не більше п'яти хвилин, що супроводжуються субтитрами англійською мовою, робота над якими була закінчена після 31 грудня 2018 року.

Конкурс проходить в трьох вікових категоріях, також вручається нагорода за запобігання ксенофобії, нагорода «Майбутнє, якого ми прагнемо» і нагорода #forSafeWorship. Переможці отримають повністю оплачену і заплановану на кінець 2020 року подорож в Марокко, де вони зможуть бути присутніми на фестивалі PLURAL + 2020 і церемонії нагородження.

Деталі: https://bit.ly/2yDOo15

Дедлайн: 19 червня 2020 року.

 

5.      Глобальний фестиваль фільмів про міграцію

Географія: весь світ

Міжнародна організація з міграції https://www.iom.int/ організовує щорічний Глобальний фестиваль фільмів про міграцію https://www.iom.int/global-migration-film-festival, який буде проходити в декількох країнах світу з 28 листопада по 18 грудня.

Свої роботи на фестиваль можуть уявити досвідчені і початківці кінематографісти.

Фестиваль приймає фільми, в яких відображені пов'язані з міграцією надії і труднощі, з якими стикаються люди, які зважилися залишити свої будинки в пошуках кращого життя, а також внесок емігрантів в життя країн, в які вони приїхали.

Довжина короткометражних фільмів - 15-40 хвилин, повнометражних - понад 41 хвилини. Фільми повинні бути випущені після 1 січня 2017 року.

Переможці отримають грошові призи.

Деталі: https://bit.ly/36ZqWYH

Дедлайн: 21 червня 2020 року.

 

 

6.      Нові можливості для молодих журналістів від програми ЄС Youth4Regions

Географія - Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна, а також країни-кандидати в ЄС, потенційні кандидати і країни ENI

Youth4Regions – програма Європейської комісії, яка допомагає студентам-журналістам і молодим фахівцям дізнатися, що робить ЄС в їхньому регіоні.

Вимоги до учасників програми: інтерес до регіональної політики ЄС та діяльності ЄС в вашому регіоні; досвід в журналістиці (навчання або до 2 років досвіду); вік від 18 до 30 років. В рамках програми відбудеться навчальна поїздка в Брюссель (Бельгія) з 11 по 16 жовтня 2020 року.

Що пропонує програма:

• тренінги з журналістики та регіональної політики ЄС;

• наставництво від відомих журналістів з вашої країни;

• можливість працювати пліч-о-пліч з відомими журналістами під час Тижня регіонів ЄС;

• відвідування прес-центрів ЄС і інститутів ЄС;

• можливість брати участь в якості журналіста в прес-поїздках Європейської комісії в держави-члени;

Комісія покриває проїзд та проживання. Основне харчування також надається під час програми в жовтні.

Деталі: https://bit.ly/2Lanfpb

Дедлайн: 13 липня 2020 року.

 

7.      Відкритий прийом заявок на ADAMI Media Prize 2020

Географія Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна

Конкурс ADAMI Media Prize за культурне розмаїття в Східній Європі, який проводиться за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, приймає художні та документальні фільми, інформаційні, розважальні та новинні програми, онлайн-відео і веб-сторінки на тему культурного різноманіття та міжкультурного діалогу в Східній Європі. Хто може брати участь: журналісти онлайн-медіа та ТВ, оператори, продюсери, режисери.

На конкурс можна заявляти роботи, прем'єра яких відбулася або відбудеться в період з 1 жовтня 2018 з 15 липня 2020 року. На переможців чекають грошові призи, гранти на стажування та інші професійні можливості.

6 призових категорій:

• Розважальний контент (ігрові фільми і програми).

• Інформація (науково-популярні фільми і програми).

• Новини і короткі науково-популярні фільми.

• «Молодий ADAMI».

•Веб сторінка.

• Веб-відео

Деталі: https://bit.ly/2z1x2eG

Дедлайн: 15 липня 2020 року.

 

  1. Фотоконкурс IPA приймає заявки

Географія: весь світ

The International Photography Awards (IPA) приймає заявки на щорічний конкурс в тринадцяти категоріях для професійних і в тринадцяти - для непрофесійних фотографів з головним призом в 10 000 доларів США.

Переможці в кожній категорії будуть змагатися за головний приз - звання "Міжнародний фотограф року" і грошовий приз. Інші призи включають премію "Відкриття року" - грошовий приз у розмірі 5 000 доларів США. Переможці в кожній категорії також отримають призи: в категоріях для професіоналів - по 1 000 доларів, в категоріях для непрофесіоналів - по 500 доларів.

Розмір реєстраційного внеску коливається від 15 до 60 доларів США, фотографам з деяких країн може бути надана знижка.

Деталі: https://bit.ly/36ZMg0a

Дедлайн: 31 липня 2020 року.

 

9.      Oxygen Project приймає пітчі з екологічної журналістики

Географія: весь світ

Oxygen Project https://www.theoxygenproject.com/ приймає заявки на роботу над матеріалами про глибоководний видобуток корисних копалин - нову проблему, пов'язану з екологією океанів. Екологічні журналісти можуть подати пітч і отримати оплачувану можливість опублікувати матеріали. Можливі ідеї пітчів включають новинні матеріали, докладні аналітичні статті, розслідування і т. Д. Розмір готових матеріалів - від 800 до 2 000 слів, вони повинні включати як мінімум дві або три цитати з оригінальних інтерв'ю. Заявки приймаються англійською та іспанською мовами. Пітчі будуть прийматися на постійній основі до 1 грудня або до тих пір, поки проект не вичерпає свій бюджет.

Деталі: https://bit.ly/306CWq1

 

10.  Гранти від Пулітцерівського центру на спільні проєкти з висвітлення кризи, викликаної коронавірусом

Географія – весь світ

Пулітцерівський центр оголосив конкурс проектів, спрямованих на висвітлення тем, пов'язаних з епідемією коронавірусу (Coronavirus News Collaboration Challenge).

Журналісти можуть представити ідеї проектів, які використовують інноваційні підходи для висвітлення тем, пов'язаних з пандемією нового COVID-19. Проект повинен передбачати об'єднання зусиль різних журналістів та / або редакцій для спільної роботи, що дозволяє залучити ширші ресурси, досвід і опублікувати готовий проект на різних платформах.

Програма особливо зацікавлена в проектах, що фокусуються на системних проблемах і питаннях із недостатнім висвітленням, які призвели до кризи. А також таких, які використовують засновані на даних і / або міждисциплінарні підходи до висвітлення тем, пов'язаних з коронавірусом, що сприяють підзвітності владних структур.

Сума грантів від 5 000 до 30 000 доларів США. Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/2x7eGbd

 

11.  Ініціатива Artists Against an #Infodemic приймає візуальний контент

Географія: весь світ

CatchLight, Dysturb http://www.dysturb.com/ і The Everyday Projects https://www.everydayprojects.org/ організували ініціативу «Художники проти інфодеміі" (Artists Against an #Infodemic) і приймають контент в жанрі візуальної журналістики.

Візуальні журналісти можуть запропонувати свої роботи на теми, пов'язані з громадським охороною здоров'я та пандемією COVID-19.

Ініціатива прагне підвищити рівень інформування громадськості та поширення новин, що мають відношення до COVID-19, - особливо в спільнотах, які не отримують достатньо інформації. Приймається контент англійською, іспанською та французькою мовами. Автори обраних робіт отримають по 500 доларів, а їх роботи будуть демонструватися в рамках організованої ініціативою глобальної кампанії.

Деталі: https://bit.ly/3cBhMml

Заявки приймаються на постійній основі.

 

12.  Стипендіальна програма в Німеччині від Німецької служби академічних обмінів

Німецька служба академічних обмінів https://www.daad.de/deutschland/en/ (German Academic Exchange Service (DAAD)) надає підтримку в навчанні майбутніх студентів аспірантури і молодим фахівцям в різних областях, включаючи вивчення медіа.

У стипендіальну програму в Німеччині можуть подати заявки молоді фахівці з країн, що розвиваються.

Навчальні заклади (https://bit.ly/2z5D3XS), що пропонують програми, пов'язані з вивченням медіа, включають Лейпцизький університет, Університет Баухауза в Ваймарі і Кельнський університет прикладних наук.

Приймаються заявки від фахівців, які закінчили вищі навчальні заклади в останні шість років і мають як мінімум два року досвіду роботи у відповідній професії.

Деталі: https://bit.ly/3cw2Zts

Дедлайн: залежить від навчального закладу

 

13.  Лінія співпраці COVID-19

Географія: весь світ

Hostwriter, в партнерстві з Європейським центром журналістики у відповідь на пандемію COVID-19 оголошує про запуск нового інструменту - COVID-19 Collaboration Wire (Лінія співпраці COVID-19). Зараз, коли державні кордони закриті, дослідні поїздки скасовані, журналістські проекти відкладені, багато редакцій позбавлені можливості відправляти своїх кореспондентів за кордон. У той же час місцеві журналісти страждають через введених обмежень і скорочення своїх доходів. Мета Лінії співпраці COVID-19 - з'єднати редакторів і журналістів по всьому для проведення розслідувань, перевірки фактів і підготовки новин з різних регіонів. 

Деталі: https://bit.ly/3cvOt4L

 

14.  Конкурс грантів від Black Sea Trust for Regional Cooperation у відповідь на COVID-19

Географія - Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова, Румунія, Україна

Black Sea Trust for Regional Cooperation пропонує конкурс, метою якого є мобілізація громадських ініціатив в ширшому Причорноморському регіоні, сприяє обмеженню Коронавірусної кризи і протидії її негативному впливу на суспільство, ефективне управління, демократію, верховенство закону і доступ до вільних ЗМІ.

Учасники конкурсу - громадські організації, медіа. Бюджет - 25 000 доларів США.

Заявки будуть прийматися на регулярній основ.

Деталі: https://bit.ly/2WctQ8O

 

15.  Грантова програма на підтримку ініціатив громадянського суспільства та ЗМІ у сфері протидії корупції

Географія - Україна

Програма «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!»  пропонує конкурс для громадських організацій та медіа.

Пріоритети конкурсу - проекти, які:

- мобілізують суспільство на запобігання корупції,

- передбачають створення аналітичних матеріалів задля підвищення обізнаності та виховання цінностей, спрямованих на запобігання корупції,

- сприяють створенню коаліцій, об'єднаних навколо загальних питань, які здатні здійснювати адвокацію ефективних антикорупційних заходів на національному та регіональному рівнях і ефективно поширювати антикорупційні меседжі в цільових громадах.

Бюджет всієї програми 100 000 - 150 000 доларів США.

Деталі: https://bit.ly/3frOt8t

 

16.  Фінансування проектів, пов'язаних з впливом пандемії COVID-19 на локальні спільноти від National Geographic

Географія - весь світ

National Geographic заснував фонд для журналістів - COVID-19 Emergency Fund for Journalists. Сума фінансування варіюється від 1 000 до 8 000 доларів США на проекти, що розповідають про боротьбу з пандемією і вплив світової кризи на життя людей. Пропозиції повинні бути пов'язані з наданням інформації групам людей, які інакше її не отримують, особливо в ситуаціях, коли новини не досягають тих, хто їх потребує. Заохочуються заявки, розраховані на локальне і гіперлокальне поширення контенту. Всі матеріали повинні бути англійською мовою.

Заявки будуть прийматися на регулярній основі.

Деталі: https://bit.ly/3frOFod

 

 

17.  Курс з безпеки журналістів під час пандемії від Thomson Foundation

Географія - весь світ

Oрганізація Thomson Foundation, Міжнародна федерація журналістів (International Federation of Journalists https://www.ifj.org/) і європейське відділення Центру журналістики і травми Дарт  https://dartcenter.org/europe організовують курс «Безпека під час висвітлення COVID-19».

Курс включає 7 секцій, які розповідають про висвітлення попередніх епідемій і пандемій, і включає кращі приклади журналістських робіт на теми, пов'язані з COVID-19.

Учасникам розкажуть, як підготуватися до висвітлення тем, пов'язаних з COVID-19, і що потрібно перевірити як журналістам, котрі збираються на завдання, так і тим, хто залишається в редакції, про заходи щодо зниження ризиків заразитися або заразити інших, про практичні кроки, які слід зробити, використовуючи обладнання для запису аудіо і відео, і про багато іншого.

Курс можна пройти в будь-який час зі зручною для вас швидкістю.

Деталі: https://bit.ly/2SDVJob

 

 

18.   Фінансова підтримка від IWMF (Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ)

Географія – весь світ

Міжнародний фонд жінок, які працюють в ЗМІ приймає заявки на фінансову підтримку в рамках проекту «Фонд допомоги журналісткам» (Journalism Relief Fund).

Заявки на фінансову підтримку можуть подати журналістки, які зіткнулися з фінансовими труднощами. Фонд підтримує тих жінок, які втратили роботу, нещодавно були звільнені або потребують термінової допомоги, включаючи допомогу з оплати житла для тих, хто може його втратити. Можуть бути надані кошти для оплати харчування, невідкладної медичної та психіатричної допомоги, допомоги з догляду за дитиною і юридичної підтримки.

Приймаються заявки від журналісток, у яких в даний момент немає інших джерел доходу, які працювали на повну ставку як мінімум шість останніх місяців і на життя яких безпосередньо вплинула глобальна криза в галузі охорони здоров'я. Вибрані журналістки отримають невеликі гранти розміром до 2 000 доларів США.

Заявки приймаються на постійній основі.

Деталі: https://bit.ly/3aPuga1

 

19.  Все в одному місці: група для журналістів, які висвітлюють COVID-19

Група COVID-19 і ЗМІ Балтії - простір в Facebook для журналістів Латвії, Литви і Естонії - може бути корисна для журналістів в інших країнах, які зараз створюють матеріали про пандемію COVID-19. Тут ви знайдете поради міжнародних експертів, корисні посилання, інформацію про гранти та вебінари, а також багато іншого. Інформацію відбирає Балтійський центр медіа досконалості

Деталі: https://bit.ly/3aTo2pP

 

Чи вдалося вам використовувати будь-які можливості, про які ми говоримо? Будь ласка, заповніть коротку анкету - https://bit.ly/3gQYgFW або зв’яжіться з нами написавши на info@baltic.media. Ваш відгук допоможе нам продовжити цю роботу

 

 

artdocfest.com

kinofest.org

poynter.org

ned.org

pluralplus.unaoc.org

filmfreeway.com

ec.europa.eu

adamimediaprize.eu

photoawards.com

mailchi.mp

pulitzercenter.org

catchlight.io

daad.de

editors.hostwriter.org

gmfus.org

prostir.ua

nationalgeographic.org

knightcenter.utexas.edu

thomsonfoundation.edcastcloud.com

iwmf.submittable.com

 

Переклад матеріалів українською мовою здійснено Костак Ольгою, Українська Асоціація Медіа Бізнесу. ВСМЕ не несе відповідальності за коректність перекладу. Інформація про донорів та грантові програми не є вичерпною; укладачі залишають за собою право вибирати найбільш значущі аспекти для публікації в бюлетені. Готуючи проектні заявки, під час комунікації з донорами та в інших випадках використання матеріалів бюлетеня ВСМЕ рекомендує  користуватися і керуватися зазначеними первинними джерелами.

 



Коментарі

Додати коментар