Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


28 березня 2011

Всеукраїнський конкурс ідей на захист свободи висловлення думок

Facebook Twitter LiveJournal

Координаційна рада Громадської кампанії проти встановлення цензури в Україні подовжує Всеукраїнський конкурс ідей дій на захист свободи висловлення думок.

Пам’ятайте, у боротьбі з цензурою може згодитися все!

Мета конкурсу ідей - підтримка локальних ініціатив, спрямованих на привернення уваги громадськості до проблеми обмеження свободи вираження думок. Конкурс проводиться в рамках всеукраїнської громадської кампанії, метою якої є скасування неякісного закону «Про захист суспільної моралі».

Пріоритет надається ідеям організації та проведення публічних акцій, перформансів, а також розробці листівок, банерів, демотиваторів, відеороліків та подкастів. 

У конкурсі можуть брати участь усі бажаючі, не залежно від віку, місця проживання, професійної підготовки, членства у творчих спілках і т.п.
 

Заявки приймаються у вільній формі на електронну адресу postup.hrc@gmail.com до10 квітня 2011 року.

П’ять кращих ідей будуть реалізовані в рамках Громадської кампанії проти впровадження цензури в Україні, яка адмініструється Правозахисним центром «Поступ» в рамках програми малих грантів Марека Новицького за фінансової підтримки Інституту Відкритого Суспільства (OSI).

Оргкомітет конкурсу:
Ольга Саломатова - координатор проектів Гельсінського фонду з прав людини в Польщі;
Володимир Яворський - виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини;
Костянтин Рєуцький - голова правління Правозахисного центру «Поступ», прес-координатор Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»;
Наталія Соколенко - журналіст телеканалу СТБ, учасник кампанії «Стоп цензурі!».

«Багато хто зітхнув з полегшенням, довідавшись про ліквідацію Національної експертної комісії. Однак не варто забувати, що Комісія - всього лише орган, який діяв на підставі закону. Не досягши внесення суттєвих змін до Закону «Про захист суспільної моралі», ми не усунемо причину проблеми, - роз’яснює існуючу проблему голова правління Правозахисного центру «Поступ» Костянтин Реуцький. - Євсі підстави вважати, що функції Комісії будуть перерозподілені між діючими органами влади. Важливо пояснити громаді, що Закон України «Про захист суспільної моралі» може стати додатковим інструментом репресій по відношенню до незгодних – людей, що бажають висловлювати свої думки».




Коментарі

Додати коментар