Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


22 травня 2023

Журналістів запрошують на серію вебінарів з доступу до публічної інформації

Facebook Twitter LiveJournal

Вже цього місяця ГО “Платформа прав людини” починає серію освітніх вебінарів для громадянських журналістів і журналісток про особливості доступу до публічної інформації як можливості боротьби з корупцію. Адже відкритість інформації – це потужний запобіжник від корупційних зловживань. 

  • Хочете розібратися, скільки грошей з міського бюджету витрачають посадовці собі на зарплату та кому насправді дістається гуманітарна допомога? 
  • Цікаво дізнатися, як використовується державне майно та про що можна запитувати комунальні підприємства? 
  • А може вам для матеріалу потрібні дані з генплану чи інформація про земельні ділянки? 

Усі ці питання ми будемо розбирати під час тематичних занять з профільними експертами та на прикладах з української судової практики. 

Шість тем. Шість вебінарів. Щочетверга – з 10.00 до 12.00.

Освітні вебінари будуть цікаві журналістам, блогерам і громадським активістам, які прагнуть здобути нові знання та почати проводити власні журналістські розслідування для реалізації себе в медіагалузі.

Навчання безкоштовне, але на вебінари потрібна попередня реєстрація. Тож плануйте свій час і слідкуйте за нашими анонсами, щоб не пропустити зустріч, яка буде цікавою саме вам! 

Перший вебінар відбудеться 25 травня. Говорити будемо про доступ до публічної інформації про використання державного майна. Спікером виступить експерт Платформи прав людини, медіаюрист Микола Гринишак. 

Він розкаже, яка саме інформація про користування державним майном є публічною; навчить правильно її запитувати; пояснить, коли розпорядники можуть «засекретити» таку інформацію, а коли все ж будуть зобов’язані відповісти на запит; а також  поділиться кейсами судової практики в таких справах.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Чекаємо на вас 25 травня о 10.00.

 

Навчання відбувається в межах проєкту «Посилення громадянської журналістики в Україні», який має на меті підвищити рівень якості громадянської журналістики в Україні та реалізується завдяки фінансуванню United Nations Democracy Fund (UNDEF). 

 

Джерело: Простір

 

 



Коментарі

Додати коментар