Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?

Партнери УАВПП

Посольство США Представництво Програми розвитку ООН в Україні Coca-Cola


7 червня 2019

“Media and Infowars”. Освітня програма для прикарпатських медійників

Facebook Twitter LiveJournal

Це літо буде спекотне! Молодіжна організація “СТАН” оголошує набір на програму “Media and Infowars/Медіа та інформаційні війни”. Прикарпатські журналісти навчаться протидіяти фейкам і маніпуляціям. Частина з них реалізують власні медійні проекти, які сприятимуть формуванню культури відповідальної журналістики. Таку можливість маєш і ти!

Для кого ця програма?

Для медійників та медійниць, а також активної молоді з Прикарпаття, яка прагне протидіяти фейкам у ЗМІ. Ти працюєш на телебаченні, радіо, в газеті чи інтернет-виданні? Бачиш проблему недостовірної, необ’єктивної або викривленої інформації в медіа свого регіону? Хочеш протидіяти цьому? Тоді не гай часу, подавайся! Адже освітня програма “Media and Infowars” спрямована саме на те, щоб сформувати культуру об’єктивної та відповідальної журналістики, вільної від фейків, стереотипів, упереджень. Наша мета — довести, що така журналістика може бути цікавою і конкурентноздатною.

Детальніше про програму

Програма включає в себе 3 триденні воркшопи. На першому такому воркшопі (який відбудеться з 14 по 16 липня) учасники й учасниці дізнаються, які нові виклики стоять перед журналістами в епоху пост-правди. Методом картування громад, вони дослідять запити аудиторії, відтак обговорять, чи можливо сьогодні створювати об’єктивні медіа-продукти та чи будуть вони конкурентними в умовах, коли інші журналісти “женуться” за сенсаціями.

Під час другого воркшопу (15-17 серпня) журналістка й телеведуча, співзасновниця Zaborona.com Катерина Сергацкова розповість, як в Україні створити незалежний медіа-проект, як працювати з джерелами інформації та висвітлювати суперечливі теми. Вже на цьому етапі учасники й учасниці почнуть розробляти власні проекти, найкращі з яких будуть профінансовані в межах освітньої програми “Media and Infowars”.

На третьому воркшопі (18-20 жовтня) випускники попередніх двох дізнаються, як від втілення одного проекту перейти до стратегічних змін у їхніх медіа, забезпечити фінансову стабільність та стійкість розвитку власних ініціатив.

Деталі першого воркшопу

Воркшоп “Журналістика в добу пост-правди” відбудеться  з 14 по 16 липня у просторі “Хата Майстерня” (село Бабин, Івано-Франківської області). На тебе чекають інтерактивні лекції, дискусії, справжнє польове дослідження методом культурного картування. Упродовж цих 3 днів ти дізнаєшся

  • які нові види інформаційної зброї з’явилися в епоху пост-правди;
  • чи є зв’язок між стереотипами, що побутують у суспільстві та фейковими новинами, які намагаються видати за правду;
  • як навчитись розпізнавати фейки та протидіяти їх розповсюдженню;
  • чого чекає від ЗМІ їхня аудиторія;
  • чи можливо сьогодні створювати якісний, об’єктивний медіа-продукт.

Організаційні деталі

Організатори забезпечують доїзд з Івано-Франківська, до місця, де проходитиме воркшоп, а також проживання і харчування в “Хаті-Майстерні”.  

Заповнити форму для участі в програмі “Media and Infowars” можна за посиланням.

Увага! Участь в програмі передбачає залученість до всіх її заходів.

За додатковою інформацією звертайтесь до координаторки проекту “Амбасадори розмаїття в Прикарпатті” Юлії Сінькевич за номером +380958069610.  

Програму “Media and Infowars” реалізує Молодіжна організація СТАН в межах проекту “Амбасадори розмаїття в Прикарпатті” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  У червні та липні  розпочнуться ще 3 освітні програми за напрямами “Молодь та освіта”, “Мистецтво і культура” та “Соціальне підприємництво”.




Коментарі

Додати коментар